sâmbătă, 28 iulie 2012

Gradina jumulita

Cam asa arata rosiile mele acum:
Elisa spune ca e posibil sa se fi ingalbenit de la canicula. Posibil. Ma pricep prea putin ca sa fiu sigura pe parerea mea. Cand te uiti pe net la boli ti se pare ca ale tale le au pe toate... Oricum, mi se pare ca s-a oprit din evolutie molima. Sau e doar o parere.... Cine stie?!? Totusi, asa chele cum sunt, mititelele mele dau productie la greu, de nu mai prididim cu mancatul. Cred ca trebuie sa fac maine si cateva borcanele de bulion...
Azi a fost o zi plina de munca. Am stat de la 8 la 1 in gradina si nici nu stiu cand a trecut timpul. Am udat iarba, pentru ca se usuca vazand cu ochii, plus legumele, bineinteles, am plantat castravetii dati de vecinul de vizavi. Si fasole. Ca prea statea nefolosit spalierul lui Minitehnicus. Am cules ceapa verde, apoi toti morcovii, care stagnasera din evolutie, am pus al nu stiu catelea rand de ridichi si in lazi si in jardiniere, am plantat salata iceberg in jardinierele de pe perete, acolo unde ii place lui Minitehnicus sa le vada verzi si luxuriante.
Sus, pe garaj, lucrurile stau cam asa:
Am si recoltat:
 
Astea sunt rosiile de azi:
Am cantarit campioana de anul asta:
Si acum sa va dau si un bonus, ca sa vedeti ca mai au si alti bucuresteni morbul gradinii de legume, din gradina vecinului de vizavi:
 Nu ne mai facem bine, nu?



5 comentarii:

  1. Boala asta cu gradinaritul e boala grea, daca te mai prinde si virusul cel mai puternic al gradinii de legume, nu mai ai nicio scapare :) Si nici nu trebuie, e cea mai frumoasa boala :)

    RăspundețiȘtergere
  2. tari rosioarele alea galbene din ghivecele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma tem ca nu. Da' cred ca e una din putinele boli care nu dauneaza grav sanatatii :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu. Si ma tem ca e molipsitoare, se ia si peste gard!
    Si rosiile mele s-au ingalbenit la baza, si eu cred ca este o boala (bineinteles, nu stiu care, ca si eu m-am speriat cand am cautat pe net - si m-am lasat). Dar nu le-am stropit cu nimic, doar le-am rupt frunzele uscate si le-am inlaturat din gradina. Au rodit ca nebunele si atunci le-am lasat in pace. Aceeasi uscaciune s-a manifestat si in stratul de langa ele, la pepenii galbeni. Nu stiu insa la ce a aparut mai intai. Dar pagubele sunt minime, mai mult de natura estetica. Recordul vorbeste de la sine...

    RăspundețiȘtergere
  5. ''Nu ne mai facem bine, nu?''
    eei, asta sa fie boala lunga! de restul sa ne ferim.
    anul viitor o sa pun si eu ardei in ghivece ca vad ca le merge bine.

    RăspundețiȘtergere