luni, 2 iulie 2012

In asteptarea rosiilor...

Desi am cules deja rosioare, tot am impresia ca nu sunt ale mele. Sunt cele pe care Minitehnicus le-a luat rasaduri din piata. Eu tot pe ale mele le astept cu nerabdare.
Totusi restul gradinii imi ofera satisfactii nebanuite. Trebuie sa recunosc ca acesta a fost anul fasolei. In permanenta am gatit fasole si inca nu ne-am saturat. De ce? Pentru ca niciodata nu poti cumpara din piata fasole frageda. Fara ate, fara boabe imbatranite etc. Nici un taran n-o sa culeaga fasolea asa de tanara cum o culeg eu. O sa astepte sa se matureze ca sa atarne mai tare la cantar. Probabil ca tot ceea ce voi culege de-acum incolo am sa pun la congelator.
Iata ce culeg eu cam de doua ori pe saptamana la sfarsit de iunie:
Am scos o parte din cartofii aceia speciali (pe cei roz), pentru ca se ingalbenisera de tot frunzele si mi-era teama sa nu se strice in pamant. Iata ce am recoltat:
In rest, ne mai "dam" artisti culinari:
Manti - coltunasi turcesti cu carne (inainte de a le pune sos si a-i da la cuptor):
Midii, sushi, creveti, pastrav la gratar cu risotto cu lamaie, fenicul, apio si alte verdeturi:

Plus profiterol cu gogosi si limbi de pisica facute in casa:

6 comentarii:

  1. Frumoasa recolta!
    Spune-mi daca ai mai pus salata sau spanac, alta serie decat cea din primavara devreme?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salata am pus din nou, dar spanacul l-am aruncat. A stat cam la umbra tecomei si nu i-a placut. Au fost niste plante firave, cu frunze mici de tot si care, la un moment dat, au inceput sa faca flori. Atunci am declarat ofical esecul si acum in ladita am ceapa verde si o rosie care a iesit acolo din proprie initiativa si am lasat-o ca sa vad ce-o sa faca. Salata insa abia saptamana trecuta am scos-o de tot. Incepuse sa faca tije lungi si flori. Era cea plantata in martie!!! Intre timp insa, in jardinierele lungi de pe perete am pus salata noua, care a crescut de vreo 5-10 cm si acum o folosesc ca rasad pentru laditele curatate. La noi salata nu lipseste niciodata, ba mai dau si pe la rude, prieteni si vecini.

      Ștergere
  2. Vai de capul meu!
    Cum arata pastravul!
    Demential!
    Cred ca a fost un festin pe cinste. Lipseste vinul sau mi se pare?

    RăspundețiȘtergere