joi, 26 iulie 2012

Probleme, probleme...

Sunt foarte suparata. Rosiile mele sunt bolnave. Si mi se pare ca sunt 2 boli diferite. Unu: se ingalbenesc frunzele dinspre varfuri spre baza si se usuca, iar doi: se usuca direct o ramura intreaga cu frunze si arata oarecum cenusiu si fainos. Pana acum am tot rupt frunzele bolnave, am chelit de tot tufele de rosii, arata jalnic, dar nu s-a oprit molima. Ieri am mai curatat inca o data de frunzele ingalbenite sau uscate, apoi am stropit cu un amestec de zeama bordeleza si Bravo. Cum s-ar zice: "A la guerre, comme a la guerre!". E prea devreme sa imi dau acum cu parerea - doar dupa o zi - daca am stopat ceva sau nu. Vom vedea.
E bine insa ca productia nu a stagnat. Iata ce am cules in ultimele 2 saptamani:

Negrele de Crimeea se fac din ce in ce mai bune: dulci si gustoase, asa cum stiam noi rosiile pe vremuri. Am depistat in sfarsit rosiile ciocolatii (bombonera). Am mancat deja cateva necoapte indeajuns, crezand ca sunt black thula. Acum am o serie pe care vreau s-o las pana se face maro, ca in poze. Castravetii nu au o productie prea grozava. Sufera de virusul ala nenorocit. Nu am ce sa le fac. Ardeii sunt OK, au inceput sa se faca si ultimii pusi: cei kapia. Vinetele cresc mari si frumoase, n-am ce le reprosa anul asta.
Sunt prea ocupata cu altele si nu prea pot sa ma ocup de gradina ca lumea. Ar trebui sa plantez fasole iar si salata iceberg, ridichi noi... Am multe proiecte, dar timpul este prea scurt.

Un comentariu:

  1. Draga, la tine nu este canicula aia care a uscat totul, toate frunzele, desi li s-a dat apa la radacini?
    Atunci, bine. Seamana salata si ridichi :)Pa, pa!

    RăspundețiȘtergere