sâmbătă, 8 martie 2014

Pregatiri de primavara

Nici macar ploaia asta urata nu ma poate face trista. Alaltaieri baiatul meu cel mare a implinit 24 de ani, iar azi a fost o zi placuta intr-un mod total neasteptat. Mi-e si frica sa spun ca ma simt bine dupa foarte mult timp in care m-am simtit rau. Probabil ca saptamana asta ma voi apuca si de rasaduri. Anul asta n-am mai vrut sa ma grabesc si-apoi sa le vad cum se lungesc dupa lumina si se sprijina o plantuta de alta. Oricum, iar am prea multe seminte fata de cat loc am in gradina si pe garaj... Dar asta e povestea in fiecare an. Minitehnicus s-a apucat de treaba si a curatat aproape toata gradina, a inceput sa instaleze si lazile pe terasa. Unele dintre cele mici s-au stricat si am hotarat sa nu se mai chinuie sa faca altele. Le vom inlocui cu galeti de constructii. Am fost foarte multumiti de cele luate anul trecut si o sa mai luam si acum altele. Sunt ieftine si practice. Vor fi si mai adanci decat lazile, asa ca se vor preta si la alte culturi. In curand vom scoate afumatoarea si vom monta tuburile solarului.
Ca nostimada, am sa va arat cele doua cuiburi de gugustiuci pe care Minitehnicus le-a luat dintr-unul din pruni si dintr-unul dintre corcodusi. Pasarile faceau mizerie pe jos si nu se mai putea. Arata urat si tot ce nimerea pe dedesubt se porcaia imediat. Ce este nostim insa e ca nu erau facute din crengi, ci din sarme!!! Sarme adunate de pasari de pe la interminabilele constructii din jurul nostru. Nu stiu cum stateau pe ele, cum nu le intrau in fund?...

6 comentarii:

  1. sa-ti traiasca baiatul!
    imi pare rau ca nu te simti bine, dar ce ai patit?
    gugustiucii sunt pasari cam prostute ...
    La multi ani de ziua femeii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am niste probleme de sanatate si in plus am avut si un deces in familie care m-a bulversat complet din cauza ca s-a intamplat total pe neasteptate si din cauza ca tineam foarte mult la acel om.

      Ștergere
  2. Multi ani fericiti fiului si voua de asemenea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna dimineata, incet dar sigur se contureaza noua gradinita, plina de farmec si bunatati. Pana si pasarile au inceput sa foloseasca materiale sintetice, ce sa-i faci natura se adapteaza, la fel si noi.
    Sa aveti o primavara plina de spor in toate si rezultate pe masura.
    O duminica linistita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate urmau sa imbrace cuibul de sarme cu fulgi , pene sau crengute, pe masura ce trecea timpul si a puterilor lor de a aduna material pentru constructii :).Aia se poate sa fi fost numai structura casei .
    Spor la gradinarit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nici gand! Sunt de mai bine de un an acolo. Daca era sa le faca ceva in plus, le facea de mult.

      Ștergere