luni, 27 ianuarie 2014

Viscol si martisoare

A venit si zapada. Prea multa si prea deodata. Minitehnicus nu mai pridideste cu lopata. Mai ajuta si baietii, dar sunt amandoi in sesiune si mai trebuie si sa invete.
 Mie zapada mi-a adus un ragaz de liniste in care m-am apelcat asupra unei activitati vechi de pe vremea tineretii mele: martisoarele.

vineri, 24 ianuarie 2014

Tomatoe giant tree

Pentru cei care mai cred ca fotografia e trucata:

marți, 14 ianuarie 2014

Ianuarie de vis

Imi place de mor iarna asta! Alaltaieri erau 15 grade!!!! Eram oricum fericita ca am scapat pana acum de zoaiele alea de zapezi din Bucuresti si am mai primit si o primavara bonus! Orice ar veni de-acum incolo aproape ca nu-mi mai pasa. Am trecut de jumatatea iernii. In plus, am inceput pregatirile pentru sezonul legumicol 2014, adica am cumparat seminte de pe un site gasit din intamplare: http://bancadeseminte.ro
Nu sunt ieftine, dar nici cele mai scumpe. La 150 de lei nu mai platesti cheltuieli de transport, insa nu prea mi-a placut ca nu trimit prin curier rapid, ci cu posta romana. M-am invatat cam lenesa si-mi place sa mi se aduca la botul calului totul. (Oricum, l-am trimis pe Minitehnicus la posta...)
Denumirile rosiilor sunt absolut incantatoare. Pur si simplu nu am rezistat tentatiei si am comandat mult mai multe decat trebuia (bineinteles!!!!). Am luat si cherry de multe, multe feluri, si morcovi colorati, si fasole la metru, si sfecla de nu stiu care si, si, si, si.....
In rest... ce sa zic... imi caut de sanatate. Pe net, desigur. Ca de incompetenta si sarlatania doctorilor sunt satula. Sper sa nu sara nimeni in sus daca am zis asta. Cand esti bolnav ti se pare ca toti in jurul tau sunt sanatosi si fara griji si ca numai tie ti se intampla toate. Dar daca scormonesti un pic pe net ai sa vezi ca de boala ta sufera o groaza de oameni, ba chiar mai rau decat tine, iar daca ai noroc dai si peste cate un medic de treaba (astia sunt cei foarte buni, ajunsi in pragul pensiei), care iti spune cu sinceritate ca sunt afectiuni in care nu rezolvi nimic daca te repezi din prima la medic.
Sa stiti ca, desi scriu mai rar, va citesc pe toti cu mare drag. N-am ratat nimic din lista de bloguri. In plus caut idei noi si ingenioase pentru gradina si pentru petrecerile din aer liber de vara asta. Nu stiu daca am mai scris chestia asta, dar Minitehnicus vrea sa amenajeze o alta zona pentru "dolce far niente", cu mobila din paleti, asa cum sigur ati vazut pe net, cu perne imense si moi, cu felinare marocane si narghilea. I-am ales deja numele: Terasa Suleyman. Ceva cam in genul celei de aici:
 Am mai gasit si alte imagini interesante: