marți, 17 martie 2015

Primavara, primavara!

Am invatat sa iubesc acest anotimp abia acum, la "batranete". Asta de cand cu legumicultura. Pana acum cativa ani mi se parea ca e un anotimp incert: nici cald, nici frig, nici verde, nici ofilit... Mai degraba imi placea toamna, cu alaiul ei de culori incredibile, cu zilele ei inca dulci si calde, pline de nostalgie. Acum nu mai pot suferi toamna si iubesc la nebunie primavara.
Bineinteles ca tot Minitehnicus e mai activ in gradina si nimeni nu poate tine pasul cu el: a curatat tot, a taiat, a greblat, a smuls muschiul din gazon, a stropit cu solutie contra muschiului, a confectionat lazi noi (de data asta din lemn), le-a captusit cu folie, le-a umplut cu pamant si a pus mazarea, arpagicul, ridichile si salata, a pus sarme verzi pe spalier, iar acum face gardulete de lemn ca sa ferim fasolea de broasca testoasa. E harnic ca o furnicuta, manca-l-ar mama!
Eu, in schimb, am pus rasaduri. Anul acesta am mers pe eficienta totala: toate, absolut toate semintele au fost puse in pastile de turba. Ocupa cel mai putin loc, mai ales daca sunt puse in tavi speciale. Acum nu-mi ramane decat sa astept, mai ales ca am facut greseala sa comand de pe site-ul http://www.semplus.ro/ si mi-au trimis o gramada de seminte in pragul expirarii sau deja expirate. Probabil ca multe dintre ele nu vor iesi si voi pierde 2-3 saptamani pana voi pune altele in locul lor. Am mai comandat si de la Nicolae Lalu. Acestea aratau intr-adevar mult mai bine. Om trai si om vedea... 
Va pup pe toti si va urez spor in toate, pentru ca vad ca sunteti toti ocupati ca si noi sau chiar mai tare.


11 comentarii:

  1. Iulia, de ce nu i-ai sunat sa le faci scandal?
    Nu trebuia sa le accepti expirate.
    Daca in magazinele de profil sau supermarketuri ai posibilitatea (nici aici nu este normal) sa te uiti pe ambalaj, la distribuitorii online se presupune ca ei iti trimit un produs "apt" sa fie comercializat.
    Eu as face plangere la protectia consumatorului. Serios, nu este normal sa acceptam ca merge si asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai omul a fost smecher: din vreo 15 plicuri de rosii si ardei comandate la sfarsitul lui septembrie si sosite la inceputul lui octombrie, vreo 10 expirau in noiembrie (in conditiile in care semintele de rosii si ardei au 3 ani termen de valabilitate), vreo trei in 2015, iar doua in 2016. Semintele erau uscate de tot, acum le mai cunosc si eu um arata dupa un an sau dupa doi si cum arata spre sfarsitul perioadei... Mazarea era si ea ca vai de ea, oricum nu era colorata, deci netratata. Singurele plicuri ok erau cele de fasole (vreo 5).

      Ștergere
  2. si eu sunt de aceeasi parere. in plus, am putea sa le facem reclama negativa pe forumuri, pe net, cumva, sa se stie ca nu e normal ce fac ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, reclama uite ca le fac! Mi s-a parut incorect sa vinzi seminte care expira in noiembrie unui om care sigur nu le pune in momentul ala la incoltit, ci in primavara urmatoare!

      Ștergere
  3. Si eu spun acelasi lucru. Daca ai timp si nervi, fa-le un scandal sa nu-l poata duce. In plus, da cu ei de pamant si la Protectia Consumatorului. Nu mai pot sa-i inghit, nici cu un butoi de ulei baut inainte, p-astia de fura cu nesimtire banii din buzunarul cumparatorului.
    In rest, sa stii ca am intrat zilnic sa vad daca ai postat noua "Colectie de Primavera 2015". :) Felicitari sotului tau pentru harnicie si daruire!
    Werner s-a trezit? Abia astept sa-l vad in gradina. Va doresc spor maxim si recolte bogate si sanatoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Werner doarme inca, probabil ca il vom scoate afara saptamana urmatoare cand va veni caldura.
      Multumesc pentru urari si spor si tie!

      Ștergere
  4. Ceea ce ne arati tu in poze nu e gradina ci farmacie :) Totul frumos aranjat, calculat, aliniat, coafat si in curand parfumat :) Felicitari si spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ordinea si disciplina e asigurata de Minitehnicus. Aici el e meticulosul, maniacul...

      Ștergere
  5. Heei, ma intrebam cand apari:).
    Spor la treaba, toate arata exemplar, am 'furat' modelul la spalier.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulia, am si eu perioade cand nu mai vreau sa postez, pur si simplu nu pot cand nu am niciun feedback, dar mie - mi trece repede, pe tine te cam tine ceva vreme....
    Spor la toate, sanatate, primavara sa vina si caldura sa tina! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu prea am ce sa va povestesc... Cand ma asez la calculator abia am timp sa citesc ce scrieti voi...

      Ștergere