duminică, 17 aprilie 2016

Tot lalele, lalelele mele...


8 comentarii:

  1. Foarte frumoase! Nu-mi dau seama cum reusiti sa le mai tineti socoteala atunci cand le replantati. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu tinem nici o socoteala! As vrea eu sa tinem, dar e practic imposibil. Sunt alandala. Au mai fost cateva cadou de la fratele meu si le-am pus asta toamna pe siruri, in orb, printre ceelalte... Au iesit si ele cum le-a venit...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu le scot des, ba chiar deloc si se inmultesc si-s tot mai multe.Nu stiu de ce se spune ca trebuie sa se scoata toamna? Toamna se planteaza, caci daca le plantezi primavara nu vor inflori. Deci, Iulia, de ce se scot lalelele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se scot toamna. Se scot dupa ce au terminat de tot cu florile si cu frunzele. Merge pana in vara... Apoi se lasa putin afara, sa se zvante si sa se sperie un pic bulbii si se replanteaza toamna mai pe racoare, merge pana pa primul inghet fara probleme.

      Ștergere
    2. ...ca io citisem pe undeva"tu scoti toamna lalele"? nu la tine.
      pe de alta parte, daca nu le scoti zece ani s-ar putea sa dispara, cred. se mai scot si daca sunt prea dese ca ele fac bulbi noi si d'aia. dar nu-i obligatoriu.
      din astea cu margini zimtate nu am dar nici spatiu n-am asa ca e bine sa nu-ti doresti "mai binele" :)

      Ștergere
  4. Cea galbena este mortala, seamana cu o caldarusa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea cu petalele ascutite miros toate a frezie, iar cele care seamana cu bujorul miros chiar a bujor. Mai am altele care miros a trandafir, dar sunt hibrizi care au degenerat putin, floarea nu mai e ca in ptimul an, desi tot e batuta, cu multe petale, dar mirosul e acelasi.

      Ștergere
  5. Excelente flori! Nu degeaba in Olanda au existat vremuri in care bulbii de lalele erau cumparati cu greutatea lor in aur!

    RăspundețiȘtergere