marți, 28 iunie 2016

Un suras in plina vara...

Da, acum chiar a venit vara. O vara caniculara, greu suportabila fara aer conditionat. Am facut comanda direct in China pentru suplimentarea aparatelor de acasa si asteptam vaporul. Nu se mai poate trai la temperaturile astea fara tehnologie. Degeaba si reabilitarea termica... Toate au limitele lor. Polistirenul nu iti poate face 23 de grade in casa. Avem o varsta si nu are rost sa ne chinuim. Din pacate e greu de haladuit si prin gradina pe caldurile astea. Trebuie sa gasim intervale orare convenabile ca sa suportam fierbinteala asta. Bem ness frappe la greu si in multe seri, tarziu in noapte, stam cu prietenii la beri reci prelungite, eventual cu televizorul afara, la gradina, ca sa urmarim meciurile de fotbal. Una peste alta, nu e rau deloc.
Plantele? A, da! Toate merg deocamdata perfect. Nu am nimic sa le reprosez. Nu le-am stropit pana acum cu NIMIC. N-a fost cazul. Singrul lucru pe care nu l-am facut inca (de lene) a fost sa pun fasolea. Dar mai e timp. Poze, poze, poze:


8 comentarii:

  1. Foarte frumos!
    Cum ati facut comanda in China?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Importam niste chestii de acolo si la containerul care trebuie sa vina am pus pe lista si aerul...

      Ștergere
  2. Iulia, la voi ardeii ies intotdeauna niste grasani! :)
    Foarte frumos, asa cum ne-ati obisnuit in fiecare an!

    Cat despre reabilitarea termica, sa stii ca sunt de acord cu tine. In plus, eu mai cred ca nu este asa grozava cum se spune. Iarna este frig si vara mult mai cald. La noi la etaj, nici nu poti respira. Deschidem aerul conditionat cu o jumatate de ora inainte sa folosim camera respectiva. Iar la parter merge non-stop cand suntem acasa. Inainte de reabilitarea termica,mie mi se parea ca era mai racaoare in casa. Poate nici verile nu erau asa de caniculare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma intelege gresit: sunt fanul nr I al reabilitarii termice, doar ca are si ea limitele ei, mai ales ca la noi biroul este intr-o aripa a casei pe care credeam ca o vom darama si vom construi ceva nou (apoi a venit 2009...) si nu are din cauza asta termopane, asa ca numai polistirenul nu tine de racoare chiar la nivelul la care doresc eu...

      Ștergere
  3. In poza 2 ai busuioc din cel cu frunza mica? Am pierdut soiul ca nu prea face seminte;daca reusesti sa aduni de la el seminte e fain, eu il puneam in mancare dar era si ornamental.
    Cat despre caldura, a venit ieri o ploaie care inca dureaza si s-a racorit tare de tot in casa cu toate ferestrele deschise.
    Anul asta am luat ardei din piata si am ardei gras fain, aproape ca tine ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, e busuioc pomisor. Luat din piata. Nu gasim in fiecare an. Anul asta a cumparat Minitehnicus si unul cu frunzele lai vinetii pe margine cu gust de anason.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoase plante!
    Serile voastre, cum povestești, sunt minunate.

    Și la noi e cald, toată lumea așteaptă ploaia, ca să meargă și mai bine porumbul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ploaia..... ploaia.... abia marti!

    RăspundețiȘtergere