luni, 13 februarie 2017

Raw vegan

Anul asta a inceput incredibil. Dintr-una intr-alta mi-am facut o glicemie si m-am luat cu mainile de cap! Nu e grav, dar nici bine nu e. Astfel incat, fara prea multe fasoane, ziua de 31 ianuarie a devenit o zi de cotitura in viata mea. De azi pe maine, fara nici o pregatire prealabila, am sarit din mers in barca raw vegan. Am deja doua saptamani de mancat ALTFEL. Ca sa fiu mai precisa: 75% raw, 15% vegetarian, dar fara fainoase si fara zahar, 10% lactate usoare (0%), peste, carne. Mereu mi-am dorit sa mananc asa. In secret jinduiam la stilul asta de viata, dar, in ciuda multor incercari, nu mi-a reusit niciodata pana la capat. Acum imi dau seama ce usor este, ce sanatos este, ce satisfactii iti da, incat nu pricep de ce nu am avut vointa de mai de demult...
Am ravasit netul pe site-urile de profil, mi-am comandat cate-n luna si in stele, iar acum experimentez la greu. Sunt ca un copil care acum descopera lumea. Am seminte puse la germinat tot timpul, caut si incerc retete cu ingrediente noi, nemaiauzite pana acum. Acum o luna eram la Predeal intr-un grup de prieteni si savuram fripturi la gratar si scaricica, azi descopar gustul incredibil al germenilor de lucerna sau al semintelor de hrisca!!! Parca sunt intr-o tara straina si nu cunosc limba. Poze nu am facut prea multe, dar promit sa ma astern pe povestit. Barem daca nu o sa ma mai omor cu gradinaritul, sa va delectez cu altceva.

 Pachetele de primavara raw cu branza tofu cu chimen.
 (Varza, morcovi, telina, apio, ardei rosu, toate tocate julien plus hrisca, totul invelit in foaie de orez)
 Germeni de lucerna

 Fara comentarii...
 Hrisca pusa la inmuiat peste noapte.
 In borcane: secara si mazare puse la germinat.
 Pregatiri mai putin raw... si mai mult vegane.
 Si in sfarsit: deliciul pregatit de Minitehnicus singur-singurel: pastrav la cuptor pe pat de legume (reteta adaugita si imbunatatita fata de anii trecuti):
Smoothie cu afine, nuci, caju, fulgi de orvaz, banana, mar, putin sirop de agave si lapte de grau spelta. un deliciu pe care mi-l pot permite pentru ca azi dimineata am avut gligemia a jeun sub limita maxima.

4 comentarii:

  1. Iulia,pai tocmai acum cand ai devenit vegana, nu o sa te mai omori cu gradinaritul? Ce ne arati tu este foarte cool si imi place la tine, ideea de a vedea cu alti ochi o astfel de alimentatie, cu mult drag, nu ca pe o corvoada :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, gradinaritul il mai reduc din cauze obiective. Cum am mai spus, ne-a crescut un bloc tip 'Onoriu" in spatele casei, acolo unde am gradina si am sa las pomii fructiferi, plantati pe vremea cand nu ma gandeam la legumicultura, sa creasca. Oricum se inaltasera bine. Trebuie sa avem si noi o bariera de separatie... Rosiile fara soare sunt o dezamagire, asa a fost anul trecut, asa ca ne vom rezuma la ceea ce creste in lazi pe terasa si castravetii de pe gardul din spate.

    RăspundețiȘtergere
  3. pe mine m-a tinut pana am aruncat o portie de creson inmugurit(are un gust...cahhh), iar lucerna am luat la greu, al meu nu dorea nici sa guste, din toata farfuria incoltita nu reusam sa termin in doua trei zile, asa ca le aruncam.
    Mi-am propus sa fac niste eforturi mai incolo un pic :)
    Ai glicemia marita? Faci infuzie de urzica 2 minute nu mai mult si bei trei cani inainte de fiecare masa principala.(din Asul verde). Te imbratisez, Iulia draga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Elisa. Sunt burdusita de plante, ceaiuri. Nu vreau sub nici un chip sa iau pastile si sa ma complac in a manca obisnuit, ca pana acum. Am in jur atatia prieteni care fac asa!... Vreau sa iau taurul de coarne si sa ma schimb macar acum, in al 11-lea ceas.

      Ștergere