Am profitat de o pauza si am chelit rosiile. Am rupt toate frunzele murdare de pamantul sarit de pe jos la ploile astea torentiale. Le-am copilit fara mila si le-am legat cu toata grija, ca sa stau linistita cat mai multa vreme. Am fost uimita cat de robuste sunt negrele de Crimeea. Unele au traversat toate ploile si furtunile din ultima vreme fara sa fie prinse de arac. Au o tulpina groasa, niste frunze mari si sanatoase, iar acum au si niste flori de toata frumusetea.
Acum randurile de rosii (aproximativ 150 fire) arata cam asa:
Castravetii din gradina stau un pic pe loc, insa dovleceii de pe terasa sunt bestiali. Stiu ca ladita aia e prea mica pentru ei, dar nici nu ma indur sa-i mut de acolo. Ma mai gandesc...
Am probleme cu fasolea, vinetele si mai ales ardeii: ii mananca puii de limax. Am curatat cu mana cat am putut, am rupt unele din frunzele atacate, dar tot urat arata:
Sunt pur si simplu ciuruiti. Exista insa ardei frumosi care au scapat de falcile hulpave:
Cartofii din gradina sunt partial infloriti si intreb si eu aici pe cine se pricepe: cand se recolteaza? Cei de pe terasa, din sac, sunt mari de tot, ii tot umplu cu pamant. Am ajuns aproape cu sacii derulati la maximum.
Topinamburul creste vazand cu ochii si a depasit cartofii.
Morcovii sunt desi, dar n-am sa-i deranjez. Ce-o fi o fi. Ii cresc de distractie, nu pentru productie. Mai am si unii bila in ladita, dar sunt mult mai mici.
Foarte bine se prezinta toate, cu exceptia ardeilor pentru care imi pare tare rau.
RăspundețiȘtergereEu stiu ca dupa aparitia florilor cartoful este bun de recoltat, dar mai asteapta pareri.
Spunea cineva pe forum ca rareste morcovii cand radacina ajunge de dimensiunea unui creion, ii aduna, ii spala foarte bine si ii foloseste la ''la bucatareala''
o seara buna!
Iulia, daca vrei sa creasca tuberculii mari pune sacii in plin soare, la umbra nu prea cresc.Poti sa-i scoti dupa ce se usuca florile,cel mai sigur, fiindca altfel vor fi mici cat oul.
RăspundețiȘtergereEu nu am inca ardei-capsule, asa ca bravo tie!
De limaxi nu vrei sa scapi cu bere in cutii? Eu nu am incercat fiindca, culmea bucuriei, la mine ,anul asta nu-s, nici salata nu mi-au mancat-o si nu inteleg de ce nu-s, caci anul trecut erau ingrozitor de multi. Daca o sa am de-a face cu ei am pregatit deja o bere,sper sa nu iasa din garantie, ha,ha,ha!
Morcovi in ghiveci,asta da o chestie inedita :)
Nu prea stiu cum e chestia asta cu berea, dar am s-o studiez. Stiam ca atrage coropisnitele, nu stiam si despre limacsi.
ȘtergereDin ce am experimentat eu; cojile de oua ajuta la protejarea plantei iar capcanele cu bere ajuta la reducerea numarului de melci.
RăspundețiȘtergereTare ideea cu cartofii in sac...
RăspundețiȘtergereIti recomand pentru rosii o stropeala cu Cropmax (cica e 100% natural, eu am oscilat intre a stropi cu el, apoi am renuntat, acum iar am revenit dupa ce m-a asigurat cineva de specialitate ca intr-adevar e 100% natural)
Cartofii se recolteaza dupa ce se usuca vrejii dar pana atunci ,fara sa-i smulgi, poti sa scormonesti cu degetele usor si sa scoti tuberculi mai mari. Nu se supara plantele si ai si placerea sa mananci cartofi noi. Felicitari pentru gradina. Ma intereseaza instalatia de udat cu picatura. Gasesc pe-aici amanunte?
RăspundețiȘtergerehttp://gradinilesemiramidei.blogspot.ro/2011/07/tot-despre-udat.html
ȘtergereAm incercat sa caut la cei in sac si n-am prea gasit nimic. Sa caut la cei din gradina care au inflorit. Doar un soi a inflorit si are acum o capsula rotunda in varf. La astia as putea incerca...
Ștergereo sa fie niste rosii minunate ...
RăspundețiȘtergereEu am acoperit rosiile pt ca din cauza ploilor interminabile prind mana. SI cum am acoperis pun in jurul plantelor sau potasiu de sfacela (vandut la magazin si cam scump) sau cenusa. Nu am mai avut probleme cu limacsii de cand pun astea. Cred ca orice pudra merge sub acoperis. Contra limacsilor mai merg sticlele de plastic puse peste plantele firave.
RăspundețiȘtergerepotasiu din sfecla
RăspundețiȘtergere