luni, 18 martie 2013

Decat batran, sarac si bolnav, mai bine tanar, bogat si sanatos

Dumnezeule, am fost atat de bolnava, incat nici nu-mi amintesc sa mai fi fost vreodata in halul asta dintr-o "simpla" viroza! Am bolit ca niciodata. Si nici acum nu sunt bine 100%. In jur, pe care-l intrebi, a patit la fel ori el, ori cineva din familia lui.
In sfarsit! Codeina sa traiasca, ca fara ea cred ca dadeam coltul! La farmacie nimeni nu ti-o mai da fara reteta, de zici ca ceri droguri de-a dreptul! Sa-i ia naiba pe toti cu capetele lor patrate si cu absurditatile lor!
Saracele rasaduri, au crescut de capul lor, abia mi-am adunat puterile sa le ud si sa le deschid fereastra. Rosiile sunt frumoase, au aparut si ardeii, iar vinete nu cred ca am sa mai pun. Oricum le pun numai de frumusete, nu ajung pentru cat ne trebuie noua si le trebuie soare mult, pe care eu n-am de unde sa il inventez...
Minitehnicus a refacut aproape toate lazile, pentru ca dupa 3 ani palul se cam stricase. Acum le-a mesterit din lemn, asa ca vor tine mai mult timp. Mititelul a muncit singur prin gradina, a greblat, a taiat via, murul, pomii fructiferi... Nici nu mai stiu cat s-a chinuit. Iar eu am stat ca o epava in casa bolind dintr-un pat intr-altul. Am ajuns sa dorm cate 10 ore pe zi!!!! Eu, care nu dormeam decat 5-6 ore pe zi!  Am luat antibiotice de toate felurile, biseptol, toate felurile de antitusive... vai de capul meu! Nu mai simteam gustul mancarii...

In fine! V-am plictisit destul. Hai sa va arat plantutele:


14 comentarii:

  1. Sanatate multa! Si mai stai si te odihneste, ca sa te refaci bine si repede.
    Rasadurile sunt o frumusete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rasadurile nu au vrut sa te supere si ele, de aceea sunt asa frumoase :)
    Iti doresc sanatate maxima! ( acum eu sunt gripata :(()
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iulia, fa anul acesta tinctura de patlagina. e mai eficienta decat codeina, eurespal, bromhexin, ambroxol etc., mai ales daca mai iei, pe langa ea, ceai de scai vanat sau de "matraguna" (e amar, de-aia i-am spus asa) - combinatie intre foi de ceapa, bete de marar, cimbrisor salbatic, muguri de brad, iades de la nuca. (noi nu mai avem in casa antitusive si mucolitice, dar avem tincturi si plante)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, combinatia asta suna bine. Eu mi-am facut ceai din nuci intregi si foi de ceapa. Dar n-au fost numai ele de ajuns... Pana nu am luat Zinnat si codeina nu mi-a trecut. Probabil ca trebuia s-o iau mai din pripa.

      Ștergere
  4. se iau masuri la primul semn, nu trebuie sa astepti sa te prinda bine. iar in loc de aspirina se face ceai de coaja de salcie, inca n-am probat, dar voi incerca la prima ocazie (coaja se strange in prima jumatate a lui aprilie). sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sanatate multa, multa!
    Peste toate sfaturile bune incearca si cu ceva intaritoare ale sistemului imunitar (spirulina, polen, etc).

    RăspundețiȘtergere
  6. Sanatate multa! Rasadurile arata superb!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sanatate si refacere grabnica !!! Codeina doar suprima tusea, nu vindeca viroza ... Tot e bine, ca ti-ai revenit !!! Sa aduni anul asta si niste fructe de soc, se pare ca au efect si te pun pe picioare in doua zile in caz de gripa :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Iulia, intai sa-ti zic sanatate cat cuprinde! Si sa stai linistita ca inca nu-i cald pamantul, nu este vremea de semanat in pamantul rece, stiu ei ce stiu taranii, cand te asezi pe pamant si n u simti ca ti-e rece atunci poate primi pamantul samanta, deci ...ma va :)
    Rasadurile sunt frumoase, soare sa fie si caldura dupa geamuri :)
    Eu nu prea tusesc, dar daca e viroza nu trece tusea cu sirop de nuci, doar la altele trece, n u la viroze. Am avut eu o viroza urata in Australia si nu mi-a trecut tusea cu sirop, cu nimic, doar cand am inceput sa inhalez niste steroizi (dati de dr. lor) mi s-a refacut traheea si mi-a disparut senzatia de tuse. De fapt, mi-au si spus sa ma abtin de la tusit si atunci, bolnava cum eram, m-am enervat si am zis ca aici, adica la ei, nici sa tusesti nu ai voie?! Ca la singaporezi nu ai voie sa faci gaze in spatiul public, de guma de mestecat nu mai zic, daca te vede te amendeaza.
    Ehh...asa-i in lumea civilizata :)
    Sanatate, draga mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elisa, am patit niste chestii ingrozitoare: in prima saptamana facusem febra musculara in zona coastelor si in fata si in spate de la atata tusit!!! Nu puteam sa rad, sa vorbesc mai tare, ca ma durea ingrozitor. De tusit nu ma puteam abtine. Era imposibil. Numai codeina ma linistea vreo ora-doua. In sfarsit, sunt relativ bine acuma. Azi am rezistat eroic tentatiei de a pune arpagicul in lazi. Era soare si frumos, dar batea si-un vanticel si m-am gandit ca fac vreo prostie si o iau de la capat. Problema e ca inca nu simt gustul ca lumea. Fac mancarea mai mult pe ghicite, pentru ca nu simt gustul cum trebuie. I-am facut ieri o ciorba de peste lui Minitehnicus si habar n-aveam ce sa-i mai pun si ce nu. Parca simteam totul amar si acrul prea acru, saratul prea slab... E foarte ciudat

      Ștergere
  9. Grija, Iulia, fiindca sanatatea este cel mai bun rasad a-l nostru! Sa infrunzesti cat mai repede!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc tuturor. Oricum, mi-am notat toate retetele naturiste si va promit ca am sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am compatitmit în acelasi timp doar ca eu am scapat un pic mai ușor.

    Nu știu dacă de la ce-am făcut dar ...na... povestesc.

    Există un leac mai aparte valabil și pentru deranjamente stomacale și pentru răceală.

    Când eram a doua - a treia zi de boală l-am văzut pe George Ivascu la televizor încercând sa facă la ordinul nevestei din piesa un desert.

    De ce de ne ce, tot timpul cât a încercat să urmeze rețeta repeta scrupulos: și-acum, verificăm calitatea vodcii, și-acum, verificăm calitatea vodcii...

    Mi-am adus aminte de țuica de la Costică, prietenul nostru, care este ținută de leac. Trebuie să spun că eu nu pot să beau, așa e constituția mea. Dar... când e vorba de stomac și de răceală, pe lângă altele, (nu la caz de antibiotice desigur), iau și câte un gât de țuică și eu ăndrăznesc să cred că are efect.

    Sper că te-am făcut să zâmbești măcar puțin. Sănătate!




    RăspundețiȘtergere
  12. M-a lovit balaurul ăsta de boleșniță și pe mine... fără antibiotic n-am scăpat! Ziceai de codeină? Păi stai să vezi, că idioții care fac legile cu interzisul de medicamente fără rețetă sunt chiar idioți - există pe piață un OTC, Nurofen Plus, care e un amestec de medicamente (Ibuprofen și codeină) și conține doar cu puțin mai puțină codeină pe pastilă decât codeina simplă. Așa că eu nu mă mai complic și iau direct din ăla.

    Mai greu a fost cu antibioticul, pentru că doctorița mea de familie e inteligentă ca o buturugă și voia să mă lase să mă chinui fără, când eu mă topeam pe picioare. Așa rău nu mi-a fost niciodată, dar niciodată...

    În fine, am scăpat... dar răsadurile mele delicate nu au dus-o așa bine. Așa că o iau de la capăt... :(

    Mă uit la răsadurile tale și mă gândesc că poate reușesc și eu să cresc unele tot așa frumoase! Dacă nu, anul ăsta cumpăr din piață și gata!

    RăspundețiȘtergere