duminică, 23 martie 2014

Primavaraaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da, incontestabil a venit. Si trebuie intampinata cum se cuvine.
Prin amabilitatea lui fratello am obtinut o masina de tocat crengi si ne-am pus pe treaba pentru ca aveam ramuri de vita de vie care erau numa' bune de facut rumegus pentru mulci.
 Am subestimat insa vitalitatea regasita a broscoiului care nu stiu de ce nu se mai sperie de noi, ci, din contra, ne cauta peste tot prin curte. Nu poti sa faci nimic ca lumea cu el in printre picioare. Ne e teama tot timpul sa nu-l calcam. S-a bagat peste tot, a facut inspectie mare, a inceput sa si manance... A descoperit salata si varza. La primele mese mai consistente s-a intamplat fenomenul de care auzisem dar inca nu-l vazusem cu ochii mei: purgatia de dupa hibernare. In timpul mesei iese din el un lichid incolor, ca un gel transparent (probabil un fel de urina) si in acelasi timp, pe partea cealalta, un lichid laptos ca o smantana (probabil fecale). Cauta ca bezmeticul o broasca-fetita si, in lipsa, a luat la rand bolovanii din gradina. I-a calarit pe toti in toate felurile, scotand niste sunete ca niste vaiete. Asta insa nu era ceva nou: mai vazusem si anul trecut de cateva ori...
 La un moment dat a descoperit crengile de brad pe care le taiasem si s-a bagat acolo foarte fericit.

4 comentarii:

  1. Felicitari pentru achizitie, veti vedea cat de mult va usureaza munca la tocat resturile vegetale si ce mulci de calitate o sa aveti.
    Pisicher mare "tortles ninja" asta al vostru.,Nu lasati bietul baiat sa-si iroseasca energiile in zadar, dati-i si voi o surata sa aibe si el cu cine sa se insoteasca ca doar e primavara si e anotimpul iubirii, ca doar va da si el o mana de ajutor in gradina.
    O seara minunata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si ce bine e la soare :) Oare de ce s-o fi ascuns testoasa sub crengile de brad ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa folositi mult timp de acum incolo tocatorul:) Testoasa e mortala:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Atentie, pe langa mulci exista si o tehnica dezvoltata de canadieni, BRF, care utilizeaza tocatura de crengi proaspat taiate pentru refacerea solului. Se aplica toamna, pana cel tarziu in luna ianuarie. Succes!

    RăspundețiȘtergere