miercuri, 3 septembrie 2014

E toamna iar...

Da, vara asta a trecut ca vantul si ca gandul pe langa noi. Vremea asta ciudata ne-a facut sa credem ca inca nu a venit, apoi, cand a venit, era deja tarziu si trebuia sa plece...
Asadar si prin urmare (sic!) rosiile de anul asta au fost mai intarziate, apoi intr-o luna, o luna juma'te s-au cam terminat. Slab, foarte slab. Cu castravetii am stat mai bine, ardeii - multumitor, dar nu cine stie ce, ridichi, salata si arpagic nu am mai pus asa ca in alti ani, toata vara, pentru ca eu nu am voie sa le mananc, iar restul familiei nu se omora cu consumul... Am mai pus o fasole intarziata, sa vedem daca o sa apuce sa faca pastai... Murele sunt nemaipomenite, au rodit frumos si bogat anul asta. Si acum poze, preferatele tuturor:

11 comentarii:

  1. frumos, dom'le, frumos. multe soiuri de rosii, e de invidiat, nu alta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, m-am straduit sa am multe soiuri anul asta, dar nu mi-a reusit chiar asa cum doream.

      Ștergere
  2. Ce mi place cum ati aliniat rosiile!
    Intotdeauna le admir!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alinierea este integral opera lui Minitehnicus. A fixat aracii si nu-i mai dam jos nici macar iarna. Raman pe pozitii pana anul viitor.

      Ștergere
  3. Multa organizare... parca sunt soldati la datorie! Se pare ca isi fac destul de bine datoria...sunt pline de rosii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu asa de multe ca in alti ani... Avand in vedere ca a fost un an asa de ploios, ma declar totusi multumita. Dar au fost ani in care recolta era dubla!

      Ștergere
  4. Vara inca ma sta pe la noi, noptile nu-i frig, ziua este ca vara, pamantul este uscat tare, incep sa se stafideasca piersicile in unii dintre pomi de seceta, caci, la noi, a plouat doar atunci in iulie.
    Eu ud de zor ardeii si salata verde, tomatillo si capsunii (ca astia s-au copt cat unghia de la degetul mic), telina si niste fire de rosii puse mai tarziu care sunt verzi. Piersicile au inceput sa se coaca, in pomii in care-s putine sunt atat de mari cum nu le-am mai vazut, in altii sunt mici si se stafidesc. Seceta. Doar norii ne amagesc, apoi vine o mizguiala pe frunze si atat.
    Da, asa-i cum zic prietenii tai, organizare, ordine si curatenie, spre deosebire de la mine unde este stilul jungla mai ale unde am zmeura si am cam peste tot.
    Iulia, iti doresc o toamna frumoasa, ruginie, colorata in fructe si legume si in flori!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Elisa. La noi s-au cam dus toate, din pacate. Ma gandesc deja la anul viitor.

      Ștergere
  5. Exact la asta ma gandeam azi,vara asta parca nici nu a fost,parca a fost o primavara intarziata,apoi ceva urme de vara si hop,toamna.
    In gradina se observa ca vremea a luat-o razna,dar asa cum ai zis si tu,per total sunt multumita,chiar daca unele experiente nu au iesit asa cum as fi vrut.
    Ce bine sa ai un Minitehnicus ordonat,la mine ca si la Elisa ,este o jungla,iar anul asta ca au avut apa din plin,a fost mai ceva ca o jungla.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mi-as mai dori eu o jungla de-asta ca la voi... La noi e totul organizat pentru ca e loc foarte mic si fara soare. De-aia trebuie sa ne gandim la orice coltisor si sa nu lasam nimic la voia intamplarii.

      Ștergere
  6. Citesc cu multa placere blogul tau si cred ca putem impartasi din experiente :) . Anul acesta m-am apucat si eu de gradinaritul bio si mi-am facut un blog: www.gardenbio.ro.

    RăspundețiȘtergere