duminică, 14 septembrie 2014

Sfarsit de sezon 2014

Gata! La noi s-a terminat. Incepem sa strangem, sa ne pregatim de iernat. Adunam ultimele rosii si facem bulion, ardeii i-am taiat marunt si i-am pus la congelator. Merele sunt la ordinea zilei si la fel si prunele. In curand culegem via... E cam trist.
Am comandat deja niste seminte bulgaresti de pe alt site: http://www.semplus.ro/. "Niste seminte" e un fel de-a spune. De fapt am comandat cu nemiluita. Tot ce-am vazut si eu pe la altii si ce mi-a facut cu ochiul. Bineinteles ca nu-i voi trada pe cei de la http://bancadeseminte.ro/, de la care voi lua cu siguranta preferatele mele din toate timpurile: trufa neagra, cireasa neagra si printul negru.
Trebuie sa fac cumva ca sa le pun la iernat pe frumoasele mele muscate... Probleme...
Saptamana viitoare Minitehnicus merge la tara pentru cules si, din pacate, vine vremea rea. Sfarsitul asta de saptamana ar fi fost perfect pentru o excursie la Balcic impreuna cu alte doua familii prietene, dar nu s-a putut. Probabil ca va trebui s-o lasam pe anul viitor.
Va doresc spor in toate!

18 comentarii:

  1. am luat si eu seminte de la semplus saptamana trecuta, parca ne-am vorbit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai ca asta e nostima! Inseamna ca si tu ai deja planuri pentru 2015! Credeam ca sunt eu prea grabita. Minitehnicus chiar m-a certat: a zis ca ce, de-acuma, nu mai puteau astepta?

      Ștergere
  2. eu n-am prea stiut de aceste site-uri, sper sa nu te superi ca le-am adaugat la lista de pe blogul meu.
    preferatele tale negre nu mai sunt, ori nu le-au bagat inca pe cele noi. de ce le preferi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, vad ca la banca de seminte nu mai sunt soiurile mele preferate. Anul asta le-am comandat in ianuarie. Posibil sa reinnoiasca stocul abia de-acum incolo.
      De ce mi-au placut? Pai in primul rand pentru ca sunt incredibil de dulci si gustoase. Apoi, negrele de Crimeea sunt rosii de talie mare. Celelalte sunt medii spre mici. Trufa e mai mare. Printul mai mic, iar ciresele negre sunt un fel de cherry mai marisoare cu forma ovala. Toate nu s-au imbolnavit de nimic anul asta asa de capricios si cu mana cat cuprinde, ba mai mult, au rodit frumos, cu ciorchini de 6-7 tomate la fiecare etaj. Pur si simplu nu am avut ce sa le reprosez.

      Ștergere
  3. Si eu abia astept 2015, sa dam startul unui nou sezon de gradinarit. Un an de experienta in gradinarit ma va ajuta anull viitor sa fac lucrurile mai bine :)
    Am comandat si eu deja usturoi si ma gandesc deja si la cateva seminte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi se pare la fel, ca fiecare an iti imbogateste experienta si-mi pare tare rau ca nu m-am apucat de gradinarit cu mult timp inainte. M-am lasat influentata de cei din jur care ziceau ca nu se poate, ca n-o sa iasa nimic, ca e o aiureala si altele...

      Ștergere
  4. Buna ziua! Va citesc de foarte mult timp dar acum scriu pentru prima data. M-ati impresionat cu ambitia, daruirea si puterea de a demonstra ca se poate crea o gradina frumoasa chiar si intr-o curte din Bucuresti. Felicitari, atat dvs. cat si sotului care va ajuta si va sustine!
    Si eu incerc sa construiesc o gradina in curtea casei. Sunt la inceput. Ma lovesc si eu de aceeasi mentalitate. Am invatat atat de multe din ceea ce am citit aici cat si pe celelalte bloguri. De fapt asa v-am descoperit. Din comentariile de pe blogul Simonei sau de pe cel al Iulianei, nu mai stiu exact. Voi reveni de fiecare data cu drag.
    MihaelaT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru aprecieri. Din pacate eu nu am gasit blogul dvs. Cum fac sa vad si eu postarile? Trebuie neaparat sa am cont pe google +?

      Ștergere
    2. Nu am, inca, un blog. Nu sunt asa priceputa la scris. Dar, imi face o deosebita placere sa va citesc atat pe dvs. cat si pe ceilalti.
      Contul de google+ l-am facut cand am incercat prima data sa comentez la Simona pe blog. Ea m-a ajutat si mi-a dat informatiile necesare pentru crearea contului.

      Ștergere
  5. Toamna frumoasa si sa mancati sanatosi roadele gradinii ! Eu mi-am propus sa sar faza cu cumparatul semintelor, dar ma mananca palmele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine prea e pustiu totul si parca imi da un sentiment de continuitate chestia asta cu semintele.

      Ștergere
  6. Of, cumpăratul seminţelor, bulbilor, butaşilor şi altele asemenea e grea meteahnă. Nu ştiu cum ne dezbărăm. Nici măcar faptul că nu mai e loc în grădină nu mă face să renunţ. :)

    Nu-mi vine să cred că a trecut vara. Cum? Când?

    Spor la treabă şi la planuri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca e leac pentru meteahna asta. Mereu imi zic ca o sa pun mai multe rasaduri si-o sa le dau si la altii.

      Ștergere
  7. Ca vorbeai despre cumparat seminte, mi-am amintit ca in doi ani diferiti, luand seminte de la oameni diferiti, am vazut ca rosiile Albenga sunt cel putin de doua feluri: unele de culoare rosie intensa si altele de culoare mov precum Inima de bou. Asta a fost dezamagirea mea, fiindca, nemaigasind site-ul ala de acu' doi ani, am avut Albenga movulii care nu au acelasi gust ca si cele rosii, deci plasa!
    Daca e sa cumpar seminte o fac primavara, acum nu am stare pentru asa ceva, abia ma descurc cu semintele adunate de mine :)
    Toamna frumoasa, Iulia!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca explicatia la ce ti s-a intamplat se datoreaza faptului ca atunci cand se cultiva mai mai multe soiuri de legume, in cazul tau de rosii, in acelasi loc sau la distante mici unele de altele, acestea se hibridizeaza intre ele, ceea ce duce la obtinerea unei seminte cu calitati diferite de parinti. Adica daca soiul Albenga s-a incrucisat cu soiul Inima de Bou, rezultatul este o samanta hibrida care nu prea semana cu niciunul din soiurile acestea.
    De aceea, se recomanda sa se pastreze anumite distante intre plante. Voi posta in curand pe blogul meu, acum il pregatesc, un tabel cu principalele legume de la noi si distantele minime de plantare intre ele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Gardenbio, mie mi-ai raspuns? Pai, am zis, semintele le-am cumparat si acu'doi ani mi-a placut tare soiul acela rosii si gustoase, nu am mai gasit pe site-ul respectiv acel soi si am luat de la altcineva - nu-mi pare rau - Albenga mov, de fapt asa i se si spune Cuore Albenga sau inima de bou Albenga, fiindca respecta culoare., nu si forma.
    Eu am soiurile mele de zeci de ani, nu s-au corcit, doar ca anul acesta cele mari de Timisoara nu mai semanau cu cele cunoscute. Interesant e ca dupa 20 de ani s-au corcit cu Inima de bou langa care le plantez intotdeauna , fiind ambele mari la patlagele si mari la planta.
    Corcite, necorcite important e sa fie gustoase. Si sunt. Anul acesta am avut soiuri foarte gustoase, mai putin Albenga inima de bou care nu au zeama si sunt cam goale prin interior (poate de la seceta).
    Multumesc pentru raspuns.
    Iulia, tu ce faci, esti in vacanta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai sunt. Am inceput-o si eu cu copiii mei. Trebuie sa mai punem si noi umarul la matematica asta, altfel raman toti cu bacalaureatul neluat.

      Ștergere
  10. E timpul repausului. Toata vara muncim, ca din toamna pana in primavara sa ne odihnim si sa ne bucuram de roade :).Nici mie nu-mi place sezonul rece, dar incerc sa gasesc aspecte pozitive ca sa nu ma intristez pentru ceva ce oricum nu pot eu schimba.

    RăspundețiȘtergere