Initial postasem numai pozele. dar se cer precizari:
Astfel: prima poza e guguluful (un chec generos, cu multe, multe fructe confiate: stafide, merisoare, caise, smochine, visine, plus afine din afinata, cu scortisara multa...etc., totul insiropat cu o sticla de Lacrima lui Ovidiu, plus alte alcooluri - coniac, rom, whiskey - pe care le aveti prin casa; la final se orneaza cu ciocolata alba/neagra si cu fructe confiate).
Sushi cu somon fume:
Cosulete din foi de placinta cu o lingurita de chutney de ceapa rosie, branza albastra topita si prosciuto:
Cosulete din parmezan+cascaval cu salata de surimi:
Sparanghel tras un pic la tigaie cu ulei de masline, apoi infasurat in jambon, plus un piculet de sos Thai:
Aici vine piesa de rezistenta, o chestie pe care am incercat-o in premiera si mi-a iesit satisfacator. Aluatul este cel de la rulada, iar culoarea verde este data de spanac. La interior nu este salata de boeuf, cum s-ar putea crede la prima vedere, ci o crema foarte fina de branza cu ardei. Branza ricota plus cubulete de mozarella si cubulete de ardei colorati, plus un pic de gelatina care sa le dea forma.
Painea cu masline, rozmarin si coaja de lamaie, facuta cu maia:
ceva descrieri??/Verzulia cu salata buf la mijloc-de par examplu???ca arataaa...de zile mari..Bine si tortul[slabiciunea mea] si ma duc la masa ,ca-mi ploua in gura...
RăspundețiȘtergereWowww!!!!
RăspundețiȘtergereMie cosuletele acelea mi-au facut cu ochiul. :) Si sparanghelul arta foarte bine. Iulia, asteptam retetele. Toate sunt wow! Felicitari!
RăspundețiȘtergereGata! am completat cu explicatii.
RăspundețiȘtergereCuburile verzi sunt luate de aici:
http://www.culoriledinfarfurie.ro/2012/03/cuburi-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de.html
doar ca eu nu le-am facut cu ciuperci.
Bun gasit in 2015 si sa aveti parte de un An minunat plin de sanatate, bucurii si impliniri. Festinul regal mi-a taiat tot elenul eu tocmai imi propusesem sa dau jos vre-o 15 kg.- salivez ca amicul lui Pavlov.
RăspundețiȘtergereSa aveti "MANCARE LA POFTA" si o duminica linistita si relaxanta.
Asta n-am mai auzit-o: "mancare la pofta!".... E adanca.
ȘtergereSi putin japonez, si putin italienesc, si putin romanesc...Bravo, dom'le! Imi place! Asa intampinare de an nou mai zic si eu - normal ca o sa fie un an bun!
RăspundețiȘtergereDe toate pentru toti... Ca romanul: impartial...
ȘtergereAstea da bunăciuni! :)
RăspundețiȘtergereLa mulți ani și multă sănătate!
O masa pe cinste! Vad ca ti place sa 'sofisticaresti' :) la bucatarie, incearca si aperitivul .Rulada in trei culori'. Te pup!
RăspundețiȘtergerePai asta vrea si Minitehnicus de la mine: rulada in 3 culori! Nu mai scap de el, e mai rau decat copiii!
ȘtergereMinunat, asteptam fotografiile, acum ca am vorbit despre ea parca mi s-a facut si mie pofta :)!
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta mi se pare rulada, sau chestia verde cu spanac si branza ricota la mijloc si cu ardei... :)!
RăspundețiȘtergere