vineri, 17 aprilie 2015

Aprilie, dupa Paste

La mine in curte este "Simfonia lalelelor"!

In rest, rasadurile au iesit afara de trei zile, iar noaptea stau acoperite cu un "ciorap" de polietilena, ca sa nu le fie frig. Imediat s-a vazut diferenta: s-au intarit, s-au marit... Ma bucura foarte mult. Din pacate din 48 de ardei au iesit numai 3, asa ca NU CUMPARATI SEMINTE DE LA BULGARI (FLORIAN)!!! Siteul este http://www.seminteplante.ro/. Trimit seminte vechi, expirate sau pe ultima suta de metri inainte de expirare.
Minitehnicus este foarte, foarte ocupat. Acum face o "curticica" pentru un porc de Guineea al unor cunoscuti. Il ajuta Minitehnicus cel mic, adica masterandul nostru: inginerul! Tot el, artistul familiei, ne-a mesterit un ceas de gradina din scanduri de la paletii de lemn si cioburi de sticla din mare.
Visinii infloriti sunt absolut superbi. Parca n-au fost niciodata asa de frumosi. Incep actiunea "petunia si muscata din fereastra".



11 comentarii:

  1. Ca-mi place asta cu "simfonia lalelelor" . Suna atat de frumos, iar lalele sunt mai mult decat minunate. Tot pe astea le admir si eu acum in gradina mea.
    Spor in tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce misto ii ceasul, super tare ideea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum vrea sa il strice si sa faca altul.... :(((
      Dar mie imi place asa cum e: rustic, de gradina.

      Ștergere
  3. Felicitari juniorului pentru ceas!
    Asa am patit si noi cu semintele de ardei iute, una nu a rasarit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulia, poza a VI a semana cu o gradina englezeasca. Imi place mult partea de gard cu caramida rosie. Si nu in ultimul rand, simfonia lalelelor in totalitate!
    Ardeii si mie mi se par niste fitosi. Anul asta sunt fericita posesoare de un rasad de ardei dintr-un plic de seminte. Si nu era expirat. :)
    Vreau sa le transmiti felicitari baietilor, sunt extraordinari! Atat ceasul cat si curtea porcusorului arata fooooarte bine!
    Rasadurile sunt si ele foarte frumoase. Iti doresc recolte bogate si sanatoase asa cum ne-ai obisnuit in fiecare an!
    Si pentru ca ti-am spus ca am citit cu atentie blogul, anul acesta voi folosi si eu ingrasamant (bio) ca cel pe care l-ai folosit tu. Si sunt un pic suparata ca n-am gasit seminte de rosii Vilma. Saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu deja am inceput sa le pun in pahare, inca din faza asta de rasaduri, ca sa le mai ajut un pic. Au cam stat pe lor de cand le-am scos afara in frig.
      In ceea ce priveste ardeii, daca eram desteapta puneam romanesti. Acum e prea tarziu. O sa-mi fie invatatura de minte.

      Ștergere
  5. chiar simfonie :)
    harnici minitehnicusii tai si priceputi - sa nu-i deochiem, daaa? :)
    cu semintele de la florian si eu am patit-o - 4 ardei iuti dintr-un plic. plus ca-n plicuri sunt seminte de fix un ghiveci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii, Simona, ca erau destul de multe seminte la plic. Atata doar ca erau vechi, vechi, vechi de tot! Pai alea de la Vilmorin sau alea italienesti care se gaseau pe vremuri la Bricostore 10 puneai in pamant, 10 iti ieseau!

      Ștergere
    2. scrie pe plicuri ca au n grame, dar cantittatea mie mi se pare mica - daca stiam, luam cate 2 plicuri in unele cazuri (de exemplu, la aromatice sunt fix de-o jardinera mai maricuta). iar de germinare... jale. am cumparat plicurile prin noiembrie si expira in prima jumatate a lui 2015 majoritatea. n-o sa mai iau ever de la ei, chiar daca au si minuni care inca ma ispitesc.

      Ștergere