duminică, 24 mai 2015

Liniste de mai

Cea mai frumoasa luna a anului: totul verde, totul proaspat, inca nu e canicula, flori in jur oriunde te uiti...
La noi rosiile infloresc, am pus busuioc in toate jardinierele posibile, fasolea a iesit imediat ce am pus-o in pamant, mazarea a fost inlocuita cu ardei, iar Werner, imparat peste toate, inspecteaza tot si se infrupta din ce poate. (Anul asta am constatat ca mananca de stinge!)
In rest: viata obisnuita a celui care sta la curte: beri si gratare cu prietenii, rudele si vecinii, bucurandu-ne impreuna de oaza de verdeata in care traim. Era o vreme cand ii plangeam pe cei de la bloc, cand ii vedeam cu limbile pe piept prin balcoanele incinse, in timp ce la noi era o racoare de mai mare dragul sub pomi, adormeam in hamacul-pat sau ne faceam dus in aer liber. Vremurile acelea au trecut din momentul in care li s-a facut reabilitarea termica pe gratis, cu banii din taxele noastre, ale celor care nu am primit nici macar o fereastra termopan. Acum ma lafai in balansoar, sezlong si hamac fara urma de mila. Sunt seri in care stam impreuna la taclale pana la miezul noptii, la lumina lumanarilor sau a felinarelor... Ce poate fi mai placut?

Rosiile au fost deja stropite, pentru ca le aparusera afide:
 Device contra pisicilor:
 Capsunici:
 Fasole cataratoare:
 Asisderea:
 Lazile de pe terasa:
 Ardei in locul mazarii:
 Tot sus: marar, rosie iesita spontan, coriandru:
 Colectia privata a lui Minitehnicus: ardeii bulgaresti:
 Tot sus: castraveti:
 Prima floare la ardeii bulgaresti
 Iubitul meu Wener, dimineata, la baia de soare:
 Pas cu pas (sic!):
 Parcela cu bunaciuni: patrunjel, menta, leustean, marar:
 Celebra rosie pom:

6 comentarii:

  1. Mi se par foarte mari ardeii! Le merge bine , la noi mama se chinuie mereu cu ei... unde tineti broasca testoasa in timpul ienii? Mi se pare foarte fain ca o puteti lasa in gradina sa se plimbe in voie... e destul de mare ca sa nu se mai piarda acum...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Broasca sta in beci intr-o cutie de lemn cu cateva maini de paie in care ii place sa se cuibareasca.
      De pierdut nu se pune problema, ca nu are pe unde sa iasa. Se mai duce cateodata la poarta dinspre strada si se uita la masini si la oameni si incearca sa iasa pe dedesubt, dar nu are loc destul.

      Ștergere
  2. ia uite, draga, ca si broasca are tendinta de evadare spre taramuri necunoscute! cred ca e o chemare la toate fiintele, in loc sa stam unde stim sigur ca ne e bine, vrem sa plecam liberi, sa vedem ce mai e si prin alte parti.

    ce mai face rosia pom? spune-ne ma multe despre ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana acum, rosia pom se poarta ca o rosie normala. Interesant ar fi sa am solar si sa o pot tine inauntru la iarna, dar asta nu se poate. Daca as avea un loc in casa, as pune-o undeva, dar nu se poate. Azi pun poze ca sa o vedeti.

      Ștergere
  3. Ordonat si frumos ca intotdeauna! Felicitari si sa aveti recolte bogate!
    Iar Werner e un nazdravan. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Werner a devenit un membru de familie. Ne cunoaste, nu se mai sperie deloc de noi, interactioneaza mai ales cu baiatul cel mare, care ii da de mancare si cu Minitehnicus, care e mereu in gradina cu treaba.

      Ștergere