marți, 17 mai 2016

Mi-e frig rau de tot...

Mi-e tot timpul frig si mi-e frica sa nu vina imediat dupa asta calduri de-alea infernale. Mi-e rusine sa va arat rasadurile. In alti ani asa aratau la sfarsitul lui martie. Le-am pus tarziu si nici soare n-a fost, nici caldura n-a fost, acum le-am scos afara, dar e frig noaptea, e frig ziua... Ma consolez cu gandul ca, daca toate ar fi fost OK si daca le-as fi plantat in gradina dupa Paste, le distrugea grindina. Macar asa... voi avea ceva, ceva... Ardei nu am pus deloc. Am fost prea ocupata si nu am gasit timp. Pur si simplu. Gradina e toata verde de te dor realmente ochii, dar ploua mereu si nu ne putem bucura de ea. In plus, niste prosti au vandut in spate o proprietate la eternii tigani care construiesc pe aici si e santier mare: alt blocotei! Al catelea? Va trebui sa lasam sa creasca mari pomii din spate, asa ca adio randuri de rosii! Probabil vom ramane cu terasa de deasupra garajului si gata! Si-asa, munca devine prea grea pentru Minitehnicus.... avem si noi o varsta... Mai bine mergem vara la tara si crestem acolo ce vrem. Minitehnicus e prins in reamenajarea terasei, de-aia nici nu am pus lazile cu pamant... Suntem in urma cu toate. Ce vreme...

12 comentarii:

  1. Eu n-ar trebui sa ma plang, am scapat de grindina. Deocamdata. Dar vremea e mai racoroasa ca de obicei si inca mi-e teama ...
    Sa vedem ce mai urmeaza cu vremea asta iesita din tipare. Iti tin pumnii, sa creasca frumos rosiile, Iulia !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce an... ce vreme... In momentul asta mi se pare ca n-o sa mai am rosii deloc anul asta.

      Ștergere
  2. Nu te descuraja, o sa fie bine. Ma uit pe-acasa si daca am, iti pot da si tie rasaduri de ardei. Pe mine nu m-a mai preocupat aspectul lor, caci am avut altele pe cap, dar parca am zarit cateva pahare cu multe fire in ele (spre deosebire de anul trecut, cand nu mi-a iesit decat un fir de ardei). Vorbesc de ardeii iuti.
    Deci, daca vrei, sa-mi spui si pe urma vedem cum facem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, dar o sa ma descurc cumva. Nu e o tragedie. piata e plina... Chestia e ca e mai nostim cand sunt ale tale de la samanta pana la rod.

      Ștergere
  3. Iulia, sunt sigura ca rasadurile tale vor avea recolte sanatoase si bogate asa cum am vazut in fiecare an. :)
    Cat despre blocuri, nu te mai supara. Sincer, te inteleg. Noi ne-am facut casa la periferie, in cartier de case vechi, sperand ca vom scapa de blocuri. Si, n-am avut noroc. In 400 mp a venit unul (si nu este de etnie)si a ridicat, pe laterala casei noastre, un bloc cu 3 etaje. Si mai mult de atat a pus toate balcoanele spre curtea noastra. Apoi in capatul strazii, in curtea lui Carrefour au mai facut si un Dedeman. Simt acum ca ma strange strada cand ies din curte. Si ce daca am facut reclamtii peste reclamatii. Am primit raspuns ca totul este in regula dpdv aprobari. Bineinteles aceste aprobari au fost luate in sedinte de consiliu pentru ca legea permite. Legile sunt facute in asa fel incat sa lase aceste portite pentru aprobari in sedinte de consiliu ale primariei. Si nu ne ajuta ca primarul este la puscarie. Noua ne-a ramas blocul in cap si in spinare. Of!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai am si in dreapta niste maghernite, unde vor fi tot blocuri in cativa ani... Asta e doar inceputul.

      Ștergere
  4. Buna ziua, nu va faceti probleme cu rasadurile, arata bine si o sa le plantati putin mai adanc. Primele rosii le-am plantat la mijlocul lui aprilie si le-a prins frigul, nu s-au dezvoltat normal dar, rezista cu stoicism si la grindina si la ploile care nu mai contenesc. Sa aveti o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca saptamana viitoare o sa le pun si eu. Cu o luna intarziere. Si, mai mult ca sigur ca voi si cumpara sa pun pe un rand.

      Ștergere
  5. Buna seara, va citesc postarile cu mare placere de fiecare data;subscriu la cele scrise de catre domnul Rosciuc pentru ca acelasi lucru se intampla si in gradina noastra din Jud. Teleorman.O singura recomandare mi-as permite sa fac legat de rasaduri, daca aveti posibilitatea sa inveliti cumva paharele cu ziare sau hartie, deoarece radacinile rosiilor urasc lumina.
    O seara buna va ureaza Gabriela Anghel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ma consolez cu gandul ca, daca le puneam de la primele zile ale lui mai, pana acum erau manate de atatea ploi sau erau rupte de grindina.

      Ștergere
  6. Peste tot rasadurile sunt intarziate.....A plouat foarte mult, inclusiv grindina!

    RăspundețiȘtergere