luni, 28 august 2017

O vara irosita

Imi pare rau sa o spun chiar eu, dar prima femeie intr-un post atat de important, primarul Bucurestilor, a esuat lamentabil. Consider ca din cauza doamnei Firea, pentru noi, cei care stam la casa cu curte, ACESTA VARA NU A EXISTAT! Ba mai mult: a fost un chin! Sunt ani buni de cand nu se mai stropeste ca lumea contra tantarilor. Am inteles ca trebuie sa ne multumim cu scuipatorile alea care arunca din strada peste gard un insecticid de doi lei pana la max. 10 m in interior. Gradinile din spatele caselor nu se mai puteau folosi de ani buni ca loc de recreere. Chiar si in raza de actiune a masinutelor-stropitoare trebuia sa aprinzi spirale de insecticid si sa inhalezi fumul toxic pentru a te bucura de o bere pe inserat cu prietenii. Dar, ca anul asta, in care nu s-a facut NIMIC (!!!!) pentru starpirea tantarilor astora tigrati, care sunt de zece ori mai feroci decat ceilalti, autohtoni.... Asa ceva nu credeam sa traiesc vreodata. Daca nu esti dat bine de tot cu Autan, nu poti nici sa uzi jardinierele 5-10 minute! Orice incursiune in gradina pentru a da de mancare broastei testoase sau a lua vreo unealta: omor! Daca nu era o vecina sa ne lumineze mintile si sa ne arate ce grozava e piatra de alaun nu numai impotriva transpiratiei, dar si pentru stoparea iritatiei dupa ce ai fost muscat de tantari, nu stiu ce faceam! Ca sa organizam consacrata de-acum petrecere a baiatului meu mai mic si a nepoatei mele (nascuti amandoi la aceeasi data, dar la 9 ani diferenta), a trebuit sa cumparam 5 fiole de insecticid si sa stropim in curte, in zona mesei si pe langa, am dat cu Raid pentru exterior pe sub masa si scaune si efectul acestor masuri a tinut de la pranz pana la inserat, apoi a trebuit sa ne umplem de Autan pe maini si picioare, iar ei ne bazaiau pe fata... Ii doresc doamnei Firea tot raul pe care ni l-a pricinuit noua, ei si intregii familii pana la a noua spita: alergii si socuri anafilactice, mancarimi si bube cu coaja si intoxicatii cu chimicalele din insecticide. Sa numai aiba parte de gradina, piscina, sezlonguri, balansoare, foisoare si gratare, acum si-n vecii vecilor! Amin!

10 comentarii:

  1. Te inteleg perfect, dar comentez si eu cate ceva:
    Oare la ea acasa ea nu sta in gradina, seara? Ea nu primeste musafiri afara? Ca nu sta departe de Bucuresti ... Cum s-o fi descurcat ea cu tantarii?
    Pe de alta parte, la noi in sat, la 25 km de Buc, se da de tantari din avion. Serios. Zboara un avion si arunca niste chestii din el, dupa care se presupune ca ar trebui sa moara tantarimea din zona. N-ai sa vezi! Mai gandeste-te ca eu am toata curtea (pe care anul asta am lasat-o in paragina) plina ochi cu lamaita, care cica tine tantarii departe. Ei bine, cand scutur cate o tufa din asta, zboara de sub ea un nor de ganganii! Daca trec pe langa tufe si ma ating de ele, sunt mancata. Si in nas imi intra. Nu stiu ce specii or fi astea, dar par mai rezistente la orice decat ne-ar placea noua, asa ca poate ca madam o fi facut ea ceva dezinsectie, dar nu cu ce trebuie. Si la ce timpuri traim, de ce sa ne miram ca insectele numai sunt ce-au fost odata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe vremuri se facea si in Bucuresti cu avioanele, dar de cativa ani se dadea cu ceva din niste masini care treceau pe strada. Insuficient. Anul asta insa... A fost ceva de groaza! Nu intereseaza pe nimeni ca sunt purtatori de boli grave, ca nu e normal sa fii intepat de insecte in halul asta, ca daca un om mare sufera asa, un copil sufera inzecit. Nu intereseaza. Sunt revoltata la maximum.

      Ștergere
  2. Nici noi nu am simtit vara asta. Nu am apucat sa stam o singura seara in curte (toata vara). Iar acei tantari tigrati, am senzatia ca intra in casa prin plasa deasa care ar trebui sa ne apere de ei. Eu sunt plina de bube pe picioare pana la genunchi. Cred ca am capatat si-o alergie pentru ca ma scarpin pana la sange. :( Am fost si la dermatolog si nu-i dam de cap. In gradina nu am mai pus nimic deci nu am mai stat ca in alti ani printre plante. Si da, doamna nu a dat cu nimic nici in comuna (pardon orasul) in care locuieste. Stiu asta pentru ca stam la o aruncatura de bat (peste padurea Andronache) de domiciliul ei. Interesanta informatia cu piatra de alaun. Multumesc, Iulia ! Asteptam toamna ca sa ne bucuram de curte. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, am uitat sa le urez "La multi ani" copiilor ! Sa fie sanatosi, norocosi si fericiti!

      Ștergere
    2. Pentru intepaturi proaspete: PIATRA DE ALAUN, dar naturala, nu fabricata. Eu iau de la http://www.elemental.eu/ro/. Sa-i dea Dumnezeu sanatate vecinei mele, ca ne-a scapat de mare necaz. Nu mai spun ca e incredibila in loc de deodorant, chiar perspirant!!!
      Imi spunea cineva ca a fost undeva pe malul lacului Snagov, pe langa casa lui Tariceanu. Nici tipenie de tantari! Se sta seara in maieu si pantaloni scurti, ca pe vremuri. Vin avioanele si rezolva tot!
      Si noi toti, vecini si prieteni, asteptam toamna, ca sa moara bestiile cu trompa si sa stam la beri si gratare prelungite. Doamne-ajuta!

      Ștergere
    3. Multumesc pentru urari! Te pup!

      Ștergere
  3. Si eu tot in Bucuresti... ce-i drept, fara curte, dar cu plimbari in parc, cu aerisit seara (fara plasa, ca sa simt ca intra aerul) si chiar nu am simtit tantari. Sincer spun, unul singur l-am avut in casa si l-am dovedit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ce cartier si la ce etaj? Ma uimesti. N-am mai auzit pe nimeni anul asta sa nu fi suferit de pe urma tantarilor. Pana si Patrick Andre de Hillerin zicea ca astia de la primarie au luat romanilor ultima placere: sa bea bere la gradina!

      Ștergere
    2. Eu stau in Berceni.
      Nu vreau sa spun ca primarul nostru ar fi mai gospodar (daca asta tine si de primariile de sector) ca fix nu e, insa ... ceva s-a intamplat...

      Ștergere
    3. Stire ieri la PRO TV : in sectorul 1 abia acum s-a inceput campania de dezinsactie!!!!!!
      http://stirileprotv.ro/stiri/social/dezinsecc-ie-la-finalul-verii-in-sectorul-1-al-capitalei-explicac-ia-autoritac-ilor.html

      Ștergere