marți, 28 februarie 2012

I'm back in business

Gata! Momentul atat de asteptat a sosit! N-am vrut sa insamantez de saptatmana trecuta, pentru ca la mine nu prea sunt conditii bune pentru rasaduri si mi-e frica ca rasar repede si n-au lumina suficienta. Anul trecut a pus semintele in martie, dar acum pur si simplu n-am mai avut rabdare.
Am decis sa abordam altfel problema in 2012 si am cumparat de la INDAGRA, in toamna anului trecut, 5 tavi a cate 28 de pahare, iar lunea asta am luat de la Lidl si 4 tavite cu capac a cate 24 de paharele. Am mai luat si un minisolar de 4m, dar pentru el trebuie sa asteptam topirea zapezilor si incalzirea cat de cat a aerului.
Alaltaieri am organizat semintele, am facut numaratori peste numaratori si, cand m-am stabilit la niste cifre, am taiat cateva pahare de plastic si am facut indicatoare scrise cu markerul.


 Ieri, 28 februarie, a fost ziua Z: am muncit o jumatate de zi si le-am pus pe toate la locul lor, iar in momentul de fata situatia se prezinta astfel:







8 comentarii:

  1. O harnica foarte organizata:))Ce fel de seminte ti-ai pus?O zi frumoasa iti doresc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele mai multe sunt, bineinteles, rosiile. Am seminte si de anul trecut, si cumparate anul acesta de la hipermarket, si altele cumparate de pe net de la o doamna de la Turnu Severin care mi-a dat niste seminte bune si anul trecut, asa ca am luat si acum tot de la ea.
      Am cherry simple (un fel de prunisoare), cherry para galbena, cherry pitice de ghiveci, cherry black thula. apoi rosii uriase, galbene, black thula, St. Pierre, Marmande, Money maker si inima de bou. Anul trecut am zis sa pun mai putine soiuri, dar uite-ma ca nu pot. Tentatia e prea mare, desi gradina mi-e foarte mica.
      Ardei am pus simpli verzi/rosii, galbeni/portocalii si un soi nou: Doux d'Espagne. Apoi Kapia rosii si galbeni, tot din semintele de anul trecut. Plus ardei iute.
      Castraveti cornichon si lungi, plus dovlecei verde inchis. Nu stiu de ce nu ma astampar cu dovleceii, pentru ca anul trecut nu a fost o reusita. Nu au soare cat vor ei acolo unde ii pun eu. Poate le gasesc alt loc.

      Ștergere
  2. Cam multe...atentie la dorinte si vise, inceputul e usor, mai apoi vine greul.
    Eu incerc in acest an sa-mi inabus dorinta de a avea o gradina careia sa nu pot a-i face fata la inceput de buruiana si mai apoi, mai bine fac un amestec de legume, in timp, pe terenul gradinei.
    Oricum ar fi, iti doresc multa bucurie in gradina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce de promisiuni! Cate vise!
    Eu tot incerc sa ma temperez, din experienta anilor trecuti stiu ca la noi totul porneste mai tarziu. Si totusi... vad tavitele si paharelele tale si intru in trepidati ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua
    Am o intrebare, tavitele de la Lidl le-ai perforat? Am cumparat si eu si mi-i se parea normal sa fie gata gaurite.... Asa ca nu stiu ce sa fac. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere