Intre timp, in bucatarie se coc paini, placinte si alte bunatati, iar Minitehnicus s-a apucat iar de carnati (de data asta de mistret). Foto spre exemplificare
miercuri, 23 mai 2012
Ce mai face omul la casa lui...
Anul acesta Minitehnicus s-a hotarat sa "reabiliteze termic" casa. Mi-e ciuda pe astia de la bloc care primesc pe gratis totul. Noi, prostii de la curte, trebuie sa ne chinuim singuri si nu ne sponsorizeaza nimeni nici gigacaloria... Ma rog, asta e... Chestia e ca pe langa polistiren mai trebuie bagate si burlanele in canal ca sa nu mai inghete iarna, apoi trebuie placat cu gresie locul unde stau masa, umbrela de soare si sezlongurile... Asa ca ne-am pornit la treaba cu mult avant, apoi a venit ploaia asta interminabila si de-atunci stam pe loc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
mi-ai amintit de ce-mi doream cand eram mica sa ma fac musafir cand o sa cresc mare:)
RăspundețiȘtergereMie intotdeauna mi-a placut sa primesc musafiri. Poate o iesi ceva din potriveala asta...
ȘtergereDin cate vad, perioada asta cu ploi la tine acasa nu arata prea rau... Ma tenteaza in special placinta. Poate faci o postare si cu reteta, ca arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereCea rotunda e facuta cu aluat de foietaj intins un pic cu sucitorul ca sa nu se umfle prea tare, iar umplutura este de spanac si branza.
ȘtergereCea patrata e ceva incredibil de bun, o delicatesa turceasca: placinta cu patrunjel si branza. E ceva de vis. Patrunjelul are aroma fenomenala: el nu are nici gustul celui crud, nici al celui oparit pus in supa. Toti cei care o mananca prima oara se tot mira si nu se mai satura s-o manance.
sa nu-ti fie ciuda pe blocari, la casa e mai bine--cu bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru raspuns. Sa nu te superi ca insist cu reteta - ce fel de branza este pusa in placinta cu patrunjel? Se pune si ou in compozitie? Eventual smantana deasupra? Vreau doar cateva directii, ca restul cred ca intuiesc. Multumesc.
RăspundețiȘtergereCum sa ma supar? Imi face placere!
ȘtergereBranza e o telemea moale, cat mai apoasa, plus smantana sau iaurt... ce am prin casa. Totdeauna (ca si la alte placinte) pun si un plic de praf de copt, ca sa umfle, sa fie mai aerata. Am incercat si variante in care pe langa patrunjel am mai pus ceapa verde, putina stevie... Iese buna si asa, dar nu e la fel de minunata si de ciudata ca placinta in care singura verdeata e patrunjelul. Mult: aproximativ 4 legaturi. Oua eu nu pun inauntru si am o tehnica speciala de pus foile. In primul rand am o sticla cu pulverizare pentru ulei (luata de la Lidl) si nu dau cu pensula uleiul dintre foi, ci pulverizez usor si uniform. Dupa ce pun pe fund cam 4 foi, pun umplutura cu lingura ici-colo, nu strat continuu. Pe urma pun foi incretite sau rupte, pulverizez iar cu ulei, apoi o foaie intinsa. Apoi se repeta: umplutura, foi incretite, foaie intinsa. In final, la suprafata, tot vreo 2-3 foi intinse. Astfel raman goluri in placinta si e mai frageda, mai interesanta. Inainte de a o pune in cuptor, bat un ou cu o cana buna de smantana, poate chiar mai mult... (daca e prea groasa smantana, mai pun putina apa) si torn amestecul asta fluid peste toata placinta, sa o inece. Ridic colturile si marginile cu mana ca sa intre si dedesubt o parte. Oricum, sa balteasca si deasupra placintei. In felul asta va iesi o placinta moale, supla, nu una cu foi tari si casante. Ceva la fel ca la placintariile de pe vremuri.