marți, 27 noiembrie 2012

Gaudeamus si Black Friday

Da, a trecut si Gaudeamus-ul de anul asta... Mi-e asa un drag de targul asta de carte, cum nu pot sa va spun!                    
Nu stiu de ce, dar spatiul asta asa de mare de la Romexpo, multimea de carti, forfota, chilipirurile: totul imi place! Niciodata n-am bani de ajuns. Asta e lege. Desi, anul asta mi-am luat destule, nu pot sa manii pe Dumnezeu... Mi-am luat si pentru job, dar si pentru sufletelul meu. Balesc mereu la rafturile de la Humanitas. Acolo cartile sunt asa de frumoase si asa de scumpe!... Mi-am luat totusi 3 carti de la ei: doua jurnale (cel al Constantei Buzea si cel al lui Valentin Uritescu)  plus un interviu al Monicai Pillat cu Barbu Cioculescu.  De cativa ani buni nu mai pot citi nimic fictiune. Nu ma mai intereseaza decat memorii, jurnale, impresii de calatorie sau panseurile oricui despre lume si viata. Plus carti despre medicina, sanatate, naturism etc. Pentru mine romanele sunt un capitol inchis pentru totdeauna.
Apoi a venit vinerea neagra a reducerilor. Minitehnicus s-a tinut tare pana sambata dimineata, cand a zbughit-o hoteste zicand ca sa duce pana la birou si-apoi s-a intors cu un televizor si cu o hota! Hota intr-adevar trebuia schimbata, o aveam de 12 ani!!! Cu televizorul lucrurile stau altfel: m-am tinut tare, tare de tot in ultimii ani sa nu schimbam televizorul vechi, cu tub, cu unul din asta plat, pentru ca nu suport sa vad toate imaginile latite! Ochiul meu, prea artistic pesemne, nu suporta deformarea asta pe care multi nici nu o sesiseaza. Acum, gata: m-a pus in fata faptului implinit. Ce sa mai zic? Problema e ca nici nu poti sa te uiti la el cu imaginea in 4:3, ca se strica!!! Ce ma fac?

4 comentarii:

  1. Iulia, nu zice de fictiuen ca-i capitol inchis, niciodata nu se stie ce carte o sa te agate si n-o sa te lase nici sa respiri pana o termini:) (si eu am cam trecut la jurnale, memorii, corespondenta, calatorii plus eseuri)
    cu tvul... setarile is totul, e mai ciudatel sa schimbi odata cu canalul din 4:3 in cinema sau alte cele, dar te obisnuiesti in timp si sper ca o sa-ti chiar placa. sa va bucurati sanatosi de noile achizitii.

    RăspundețiȘtergere
  2. am nevoie de o adresa de e-mail. multumesc (decoresque@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mereu vad la tv despre targul de carte si tare as vrea sa il vizitez. Dar distanta e cam mare. Esti foarte categorica in legatura cu romanele, incat ma gandesc ca s-a intamplat ceva, ca te-au dezamagit sau ceva de genul. Ceva grav, oricum. Poate merita sa le mai acorzi o sansa. PS Sa stapaniti sanatosi noile achizitii. Dragut sostul tau ca s-a gandit la o hota noua.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu ajung la targurile de carte , dar imi iau carti de pe internet. Unele siteuri vand mai ieftin decat in librarie .

    RăspundețiȘtergere