marți, 29 iulie 2014

S-a dus si iulie...

Hai sa mai scriu ceva, ca sa nu treaca si luna asta...
Sa va arat poze, ca din ele se vede cel mai bine:
 Mai intai ardeii, care sunt un vis. Am soiul asta care popular se numeste "potop" si care a ramas cam pitic, dar rodeste in nestire.
 Mai am si soiul asta nou. Ardeii sunt mari si cu un aspect neregulat. Habar n-am cum le zice si nici de unde ii am...
 Ardeii bulgaresti ai lui Minitehnicus:
 Murul meu din care mananc in fiecare zi cat pot:
 Noul aranjament al lui Minitehnicus:
 Si acum padurea de rosii. Au crescut foarte inalte din cauza ploilor. Din fericire nu s-au manat, pentru ca le-am stropit cu grija mereu cu zeama bordeleza si o data cu Ridomil.
 Din pacate, dupa atatea chinuri cu notarea soiurilor pe lingurite si pe cutite de plastic, dupa ce am scos rasadurile afara in gradina, din cauza ploilor si a soarelui s-a sters markerul pana sa apucam noi sa notam soiurile, asa ca habar n-am ce e fiecare. Am cumparat anul asta de la banca de seminte o multime de soiuri, care mai de care mai motata si acuma ma uit la ele ca mata-n calendar. N-as recunoaste decat pe cele pe care le-am mai avut: neagra de Crimeea, ananasul, inima de bou si Buzau 47. Restul....
 Aici nu se prea intelege, dar este un zmeur luat anul acesta:
 Cu fasolea am fasolit-o anul asta... Aici este ceva ce ar trebui sa fie fasole la metru:
 Broasca e nelipsita de la sedinta foto:
 Si acum senzatia anului: la insistentele lui Minitehnicus, anul asta nu am mai rupt varful castravetilor si i-am lasat sa cresca cat vor ei. Prim urmare s-au facut imediat cat gardul, apoi i-am indreptat spre sarmele cu care sunt prinsi intre ei aracii de la rosii. S-a format un fel de tunel de verdeata si de flori galbene, de ti-e mai mare dragul:
 Iar un soi necunoscut:
Idem: 
 Rosie cu puta: (scuzati!)
 Topinambur crescut cat casa si inflorit:
 Cea mai roditoare planta de anul asta: la fiecare etaj are un ciorchine de rosii. Asa ceva n-am vazut pana acum decat in poza la altii:
 Astea din galeti am impresia ca sunt niste cherry negre. Pe pervaz sunt rosii de ghiveci: Minuscolo, Tiny Tim si Vilma. Din pacate e ceva care le gaureste frunzele si n-am vrut sa le stropesc cu insecticid. Plus urzici decorative:
 Diverse:
 Anul asta mi-am facut o pofta pe care o am mai de demult: aceea de a avea urzici decorative. Cu un plic am umplut jardinierele si mi se pare ca se potrivesc peste tot:
 Busuioc negru:
Va pup pe toti si va doresc multa sanatate, chestie dupa care alerg si eu in momentul de fata...

12 comentarii:

  1. Foarte faină postarea, cu atâtea poze care mai de care mai frumoasă. E superbă grădina voastră, felicitări. Multă, multă sănătate. Dacă pot ajuta cu vreun sfat, sunt deschis să aprofundez subiecte privind tratamente alternative, desigur, gratuite sau aproape (unele se cumpără ieftin de la farmacie sau plafar, ori se recoltează din natură dar costă benzina pentru deplasare). Ca remediu universal, citește despre ceaiul de mlădițe de ulm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru ajutor, dar acum sunt in tratament alopat. Am tot incercat cu plantele, dar n-am reusit. Cateodata mai trebuie mers si la doctor... Atat doar ca mi-a luat mult pana am gasit unul cu adevarat bun pe mana caruia sa ma las.

      Ștergere
  2. Foarte frumoasa gradina! Si plina de roade. Rosia aceea cu ... am uitat cu ce :)) este haioasa rau.
    Hortensia este frumoasa rau. Rau de tot, nu asa...
    Sanatate si spor in toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hortensia s-a trecut deja din pacate... Acum e usor vesteda, dar nu ma indur sa o tund.
      Multumesc pentru urarile de sanatate. Si tie iti doresc tot asa: sa fii sanatoasa!

      Ștergere
  3. In imaginea de deasupra broastei este fasolita, impropriu numita fasole la metru. Pentru ca nu e fasole, e alta specie, Vigna unguiculata, originara din lumea veche, spre deosebire de Phaseolus vulgaris care provine din America. Mai exista si alte rude apropiate ale lor, intre care asa numita fasole Mung, Phasoleus radiatus, cultivata nu numai pentru seminte, ci si pentru lastari si muguri. Felicitari pentru tomate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, cu fasolea am gresit-o anul asta. Am pus seminte acolo unde avea acces broasca si mi le-a mancat, apoi am pus in galeti si nu prea i-a placut... Au facut pastai putine.

      Ștergere
  4. Mai, dar gradina e frumoasa tare-tare. Unde mai pot ca ai si rosii "accesorizate" :)).
    Iar cu castravetii m-ai lasat paf, e padure acolo.
    Foarte frumos, imi place mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, castravetii sunt superbi anul asta. Si asta gratie lui Minitehnicus...

      Ștergere
  5. Superb! Felicitari!
    Sanatate multa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Sper ca sunt pe drumul cel bun cu sanatatea. Asa mi se pare. Poate la anul o sa fiu mai prezenta si in gradina si pe blog.

      Ștergere
  6. Tare, tare frumos !!! Nici nu stiu ce sa admir mai intai. Bravo !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi pare asa de bine si-mi creste inima cand primesc aprecieri de la cei mai buni! Te pup, Dani.

    RăspundețiȘtergere