Si pentru ca fac totul empiric, nu-mi iese de doua ori la fel. Trebuie neaparat sa-mi iau un cantar electronic de bucatarie. Nu se mai poate altfel. Retetele Codrutei sunt farmacie curata si nu ma pot tine de ele cu paharul gradat de la mama-mare. Oi avea eu ceva experienta cu painea, dar se cere trecerea la o etapa superioara. Problema cea mai mare este ca mi se cere paine cu coaja moale, ori particularitatea painii cu maia este tocmai coaja tare in contrast cu miezul moale. Azi mi-am infrant vointa si le-am facut pe plac: am facut doua baghete moi (nerumenite deloc) si o painica rotunda cu miez dat cu ou si lapte, moale ca o chifla. Am facut ieri comanda la kitchen shop si azi mi-au si trimis tava de copt baghete.
Am pozat tava si, dupa copt, am zis sa pozez si painile, dar pana m-am trezit eu sa fac pozele, din prima bagheta (tocmai cea care arata mai bine pentru ca era mai rumena) nu mai ramasese decat un coltuc, iar painea rotunda o si incepusera oamenii mei... Va arat ce-a mai ramas:
Nu pot decat sa admir pe cineva care are atata rabdare pe care eu nu o am(la preparat maia, zic). Da, Iulia, te admir. De fapt tu stii ca te admir si din alte motive, dar asta cu painea facuta cu maia, te-a ridicat pe [podium si nimeni, niciodata, nu te va egala. Ma si uimesi, sa fiu sincera. Azi, adica ieri, am luat o bagheta de la kaufland si pare ca-i facuta cu maia ca are coaja tare si miezul moale cu cu gauri si elastic. Hmm. Orice-ai zice n-as putea, ever, sa fac maia pana la maturitate. Abia daca pot uda orhideele la timp, desi am uitat socoteala si cred ca au trecut 2 saptamani :(
RăspundețiȘtergereEu deja am inceput-o pe a doua. Prima am aruncat-o pentru ca mirosea foarte tare a acru. Pe urma am mai citit pe net si se pare ca m-am grabit... Acum astept sa se faca a doua. Oricum, este mult mai simplu decat pare. In fiecare zi se pune in ea apa si faina si se amesteca. Asta-i tot.
Ștergere