Ieri a fost ziua lui Minitehnicus. Si, pentru ca aveam si invitati, am copt patru paini. Tot la plesneala, fara nici o reteta. Au fost deliciu! Nu ca spun, dar vreau sa zic... Iar Minitehnicus a incins gratarul pastrama si cu carnati de Plescoi facuti de manuta lui.
La multi ani sotului tau!
RăspundețiȘtergereIulia, cred ca conteaza si unde coci painile? Ai cuptor in curte? Le coci toate patru deodata ori pe rand?
Multumesc pentru urare si va doresc si voua, tie si sotului, precum si baiatului, nurorii si nepoticai tot asa: multi ani fericiti!
ȘtergereLa multi ani sotului tau!
RăspundețiȘtergereIulia, cred ca conteaza si unde coci paine? Le coci pe toate deodata in cuptorul din curte sau pe rand in aragaz?
Le coc in aragaz obisnuit, fara sa stiu temperatura. Dau din buton mai sus sau mai jos la inspiratie. Cand vad retetele alea cu 25 minute la 280 de grade, apoi 15 minute la 200 de garde, imi vine sa rad.
ȘtergereDe copt le coc cate doua in vase yena ovale cu capac. din fericire am doua identice care au loc amandoua deodata in cuptor. mai intai stau cu capac si se coc la aburii proprii, ceea ce-i face o coaja crocanta, apoi fara capac. Cam 30 de minute cu si alte 30 de minute fara. Aproximativ. Nostimada este ca una avand acum si cantar electronic, desi nu cantarisem deloc ingredientele, cineva a zis sa cantaresc painile. Diua aveau EXACT 1150 grame, iar celelalte aveau 1008 si 1016 grame. Portionate la ochi! Mama, mama, ce ochi am!!!!
In orice caz eu ma declar in sfarsit multumita de painile mele. Pur si simplu nu se compara cu cele facute cu drojdie de bere. Nu exista termen de comparatie la textura, miros, gust. Culmea e ca se mentin foarte bine zile intregi. Nu-ti mai spun cum sunt cand le prajesti.... Minune! Cat timp am pierdut... Puteam sa fac paine de-asta de-acum catva ani buni...
As vrea eu cuptor in curte... Mi-a promis Minitehnicus ca-mi face. De doi ani mi-a promis. Sunt sigura ca se va infaptui si dorinta asta a mea.
RăspundețiȘtergereCu siguranta ca , acum, daca tot faci paine atat de des, o sa ai cuptor in curte. Am vazut cum se face, e usor daca ai materiale, as fi vrut si eu sa incerc caci, noi, nu facem niciodata gratar in curte (nici in casa) si un cuptor m-ar bucura si pe mine si pe....batranetile mele :))))))))))))
ȘtergereLa multi ani sotului tau!
RăspundețiȘtergereTe admir pentru treaba cu painea, eu nu mai am tragere de inima. Imediat dupa ce m-am mutat am tot copt si eu, dar la un moment dat "mi s-a luat". Comoditatea, bat-o vina.
Multumesc pentru urare.
ȘtergereStiu ca e o exaltare si la mine si am mai trecut si eu prin perioade de delasare. Era un timp cand faceam mereu paine impletita si placinte. Sper sa nu-mi treaca si de data asta. E o jucarie noua pentru mine, recunosc.
Multi ani! si la cat mai multe idei bune puse in practica :)
RăspundețiȘtergereMultumesc. Sper sa avem parte de amandoua din plin!
Ștergerela multi ani, sa fiti frumosi, sanatosi, fericiti.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de tot, Simona!. Te pup.
ȘtergereLa multi ani sotului! Sa fie sanatos si la fel de inventiv si harnic ca pana acum.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult.
ȘtergereLa Multi Ani! Sa fiti fericiti si iubiti!
RăspundețiȘtergereSa dea Dumnezeu la toata lumea!
ȘtergereLa multi ani ! Si mancarea arata foarte gustoasa. Felicitari !
RăspundețiȘtergere