miercuri, 17 decembrie 2014

Legume iarna, pe pervaz

Pentru nostalgicii verii:
 

13 comentarii:

  1. La niste germeni ma gandesc si eu, am mai avut de ridichie sunt excelenti.
    Anul acesta am cumparat seminte de tomate de ghiveci, vreau sa pun si la toamna le aduc in terasa inchisa unde nu scade temperatura sub zero grade, sunt curioasa cat o sa tina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu as incerca cepele. Sunt nepretentioase si cresc relativ repede. Pentru rosii e tarziu. Trebuiau insamantate mult mai devreme. Oricum, asta e pentru cei care au ferestrele orientate spre est sau sud, ceea ce nu e cazul la mine. Asa ca visez le experimente, imi promit ca o sa le incerc, dar...

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca ma mir cand vad ridichi in ghivecele tale. La mine nu cresc ridichile nici in strat. Cred ca tu ai niste seminte extraordinar de bune, altfel nu-mi explic.
    Se zice ca toamna-iarna nu cresc plantele in casa, chiar daca au caldura si lumina, stagneaza, ceea ce vad la patrunjelul si la spanacul meu. La tine cum faci ca sa creasca?
    Oricum faci, cred ca ceea ce iti iese tie nu mai iese nimanui. Am mai spus asta. Si rosiile? Pai ale mele s-au uscat , in casa, vrejii, desi mai aveau rosioare de copt. Of si acum cu curatenia, muta tot, ridica ghivece grele, vai de sciaticul meu :( E frumos cu flori si plante prin casa, dar e foarte greu sa intretii. De aia abia astept, in tot anul, sa vina primavara si sa le scot afara. Si uite-asa trece an dupa an, Craciun dupa Craciun si....a propos, Craciun Fericit, Iulia draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai, Elisa, ca astea as vrea eu sa fie la mine, dar nu sunt. Am gasit pe net niste idei. Le-as fi aplicat eu demult, dar la mine ferestrele nu sunt orientate favorabil. Toate sunt spre NE. Lumina este insuficienta pentru rosii si ridichi. Dar daca aveam niste ferestre spre sud sau macar spre est, gaseam eu o modalitate sa fac experimente, fii sigura! Ceapa creste sigur. Si salata la fel.

      Ștergere
  4. Sarbatori fericite. Noul An sa va aduca in dar sanatate, vise implinite, bucurii , liniste si armonie in suflet si nu in ultimul rand, frumusete si belsug in gradina. LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Vasile! La fel de multe ganduri frumoase se indreapta si de la mine catre familia ta. La multi ani!

      Ștergere
  5. Craciun fericit, Iulia! Si un An Nou plin cu de toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru urari, draga mea! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei dragi!

      Ștergere
  6. Craciun fericit, Iulia draga! La multi ani! Multa sanatate si numai bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elisa, draga mea, sa ai parte de toate cele bune in anul care vine, sa te bucuri de sot, baiat, nora si nepoata, sa ai satisfactii mari in casa si in gradina si sa ne vedem cu bine la anu' !

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Myky, iti doresc sanatate si fericire. Un an nou mai bun decat toate cele de pana acum!

      Ștergere
  8. An Nou Fericit, Iulia draga! La multi ani cu sanatate! Te pup.

    RăspundețiȘtergere