marți, 15 decembrie 2015

Gradinar in bucatarie

Ce mai face in decembrie omul pasionat de plante comestibile? Nu se lasa! Gaseste la Kaufland salata cu radacini pentru plantat in ghiveci si o ia acasa, ca sa o faca regina jardinierelor. Asa ca astazi, profitand ca mai exista loc printre muscate si sporul casei, am plantat salata verde si neagra in bucataria socrellei mele (profitand, bineinteles, de faptul ca petrece iarna iar la cumnata mea, astfel incat pot sa ma desfasor in voie). Am dat o tura si prin debaraua cu masina de spalat si congelatorul, acolo unde vor ierna alte muscate. Sper sa le scot cu bine in primavara, fara prea mari pagube. Oricum, mai rau decat anul trecut, cand s-au distrus toate in beci, n-are cum sa fie.

3 comentarii:

  1. Mie nu mi-a venit ideea de a replanta o salata de aia :(
    Iulia, eu as tunde ramurile verzi ale muscatelor ca sa se hodine si ele ca acum oricum nu mai infloresc, doar se lungesc lujerii spre lumina din ce in ce mai putina.
    Petrecere faina, cu carnatii de Plescoi! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai le-am tuns deja cat m-a lasat inima... parca mi-e mila de ele. Mai jos nici nu mai au frunze. Cum sa las tulpinele goale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa bine, se taie tot ce e verde ca sa se opreasca din vegetatie si se uda rar de tot, o data pe luna si se tgin la intuneric, cat de cat. Tu nu fa asa, nici eu n u le-am tuns pe toate, inca, astept iarna cu zapada si ger :))))))))) ca sa le asez la repaus.
      Deci, Iulia, se taie pana unde este lujerul lemnos ca cel verde oricum se usuca daca nu se uda. Prin februarie se scot la lumina, se replanteaza, li se da ingrasamant si se uda dar sa fie la lumina si nu prea cald, lor nu le place caldura.

      Ștergere