luni, 19 martie 2012

Am inceput cu stangul

Se pare ca suferim de boala numita "caderea rasadurilor".  Anul trecut am cumparat pamantul de la Selgros si n-am avut nici o problema. Anul asta l-am luat de la Leroy Merlin si m-am pricopsit cu chestia asta care ma ingrijoreaza nespus. Nu am dezinfectat pamantul, pentru ca am crezut ca totul o sa mearga ca pe roate, asa ca anul trecut. Azi dimineata stropeam cu Topsin de mama focului, pentru ca numai asta si niscai Radomil mai aveam prin casa. Sper sa nu se molipseasca toate plantutele una de la alta.
Mi-ar prinde bine niste sfaturi de la cei care au mai trecut prin asa ceva.

3 comentarii:

  1. Iulia, dar tu ai multe sere. Incearca sa gasesti Previcur sau merpan, neaparat,la tine este mult pamant si ai multe plante. Acum ca este soare lasa=le descop[erite,la soare, ca-s 20 de grade si poate moare ciuperca .
    Poate ca era prea umed caci atunci apare nemiloasa phitoftora :(
    Eu, din acest motiv, nu acopar dupa ce seman, cu folie, aproape etans, pamantul trebuie sa respire, se acopera cu hartie, daca chiar vrei sa fie intuneric pentru germinare.Astfel scade umiofitatea treptat si aerul impiedica ciuperca sa prolifereze.
    Deci, previcur, deschis catre soare, rareste udaruile si speram ca se rezolva.
    Cu drag, mult noroc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi am stropit si cu un cocktail Previcur+Merpan. Acum sa vedem ce urmeaza...

      Ștergere
  2. Iulia, îţi ţin şi eu pumnii... e frustrant când se întâmplă asta. Eu am semănat busuioc într-un ghiveci şi am păţit la fel, dar era un ghiveci, aşa că am aruncat totul, am dezinfectat, am luat-o de la capăt. Dar la tine n-o să fie cazul, o să vezi :)

    RăspundețiȘtergere