vineri, 26 aprilie 2013

Gradina inainte de Florii

Noutati:
Minitehnicus a instalat sistemul de irigare prin picurare.
Am cumparat jardiniere noi, maro cum e ciocolata si  luat un pamant foarte bun si ieftin de la Obi: 10 saci de 50 l, plus inca alti doi de rumegus vandut pe post de pamant de la Baumax, plus inca 70 de l de ceva nemtesc (oleaca mai bun) si a dat Dumnezeu si Maica Domnului sa umplu toate jardinierele si aproape toate ghivecele (cel putin cele mari si mijlocii), iar azi chiar am insamantat: petunii, galbenele, craite, caltunasi, lavanda, busuioc, salvie, cimbrisor, rozmarin, menta, leustean, marar si dovlecei zucchini. Am pus rosiile pitice in jardinierele din spatele casei, acolo unde e mult soare.
Am luat de Covera ingrasaminte organice si balegar fermentat si uscat de cal si de vaca. Si am vazut si insecticid organic facut din nu stiu ce plante... trebuie sa-l comand si pe ala. Mai au si semnite mai rare si care nu se gasesc in magazine: anghinare, sparanghel.... E de studiat in continuare.
Topinamburul a rasarit din proprie initiativa, ba a iesit si un cartof de anul trecut.
In minisera lucrurile stau satisfacator.
Mazarea incepe sa se inalte.
Fasolea a rasarit peste tot.
Am umplut dulapul de rasaduri sus pe terasa si in bucatarie nici nu se vede de unde am luat. Nu stiu ce-am sa fac cu ele. Cred ca voi pune iar cate 4 fire la fiecare arac.
Lalelele sunt frumoase inca.

Am "reparat" gazonul in stilul meu caracteristic: ca sa nu cheltui multi bani, pun seminte acolo unde a chelit si se vad gauri si apoi acopar cu pamant ca sa nu manance vrabiile semintele.
Minitehnicus e harnicut nevoie mare: vrea sa termine reamenajarea locului unde se sta vara afara la masa, sub umbrela. Inca nu a terminat. Promit ca arat si la finalizare.


Un comentariu: