vineri, 23 august 2013

23 august

Pe vremuri se sarbatorea cu mare fast. Acum e o zi ca oricare alta...
Ce sa va zic? Am venit din concediu. Sunt obosita pana la Dumnezeu si chiar mai sus. Ma culc la 11 si dorm pana la 8-9 in fiecare zi si nu-mi vine sa cred. Eu, care tot anul am dormit 5-6 ore pe noapte!
Am alergat ca un cal de povara. Koln si Paris. 11 zile. Inainte de plecare m-am procopsit si cu o gonartroza bilaterala, astfel incat mersul pe jos este o povara pentru mine. Primul drum in Koln a fost la un magazin de tehnica medicala de unde mi-am cumparat orteze pentru ambii genunchi. Am dat o groaza de bani pe ele, dar fara n-as fi putut face fata distantelor imense pe care le-am strabatut in Paris si nici nesuferitelor scari de la metrou si de aiurea. Am impresia ca francezii inca nu au descoperit scara rulanta. Nici macar pe cea de urcare, ce sa mai vorbim despre cea de coborare!... In schimb, in Germania, civilizatia era la ea acasa. Lume calma, linistita, mereu cu zambetul pe buze, amabila, pensionari la a doua tinerete, tineret imbracat in culori (ceea ce la noi nu mai exista), oameni purtand lucruri comode, nu la moda, destindere, voie buna. O tara in care tare mi-ar mai placea sa traiesc. In schimb, francezii mei, Franta mea, mon amour, ... o mica-mare dezamagire. M-am intors cu un amalgam de imagini, senzatii si sentimente care se bat cap in cap. Nu stiu daca e cazul sa detaliez. Deocamdata nu.
Gradina, lasata in grija celor doi flacai ai mei, am gasit-o varza. Rosiile, care erau deja manate serios sunt o jale, ardeii au nevoie (ca si anul trecut) de calciu, pentru ca se strica in varf, gazonul era uscat in proportie de 85%, buruieni peste tot. Inca nu m-am apucat de treaba, pentru ca sunt mult prea obosita. Nu mai pot nici sa ma uit la televizor fara sa adorm. Trebuie s-o iau de undeva si sa pun plantele in ordine, se cer si niste insamantari de fasole, ceapa si ridichi, plus niste salata iceberg. Poate incep de maine, cine stie?


7 comentarii:

  1. bine ai revenit, odihneste-te si apoi astept impresii din calatorie (buna inventie ortezele, am si eu una)

    RăspundețiȘtergere
  2. din cauza pantofilor ai patit asta ...schimba modelul !!incearca cu ceva cu talpa orto...

    RăspundețiȘtergere
  3. Gradina trece, doar e toamna imediat, dupa colt==Amintirile raman, da-ne si noua---Orteze! in ceea ce priveste my family-o intamplare de demult si din pacate li se spune proteze.Ieri am facut comanda-42oolei, per bucata. DAR mai bine sa fim sanatosi si sa gradi, gradi...Reusit turn!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu ardeii eu zic ca-i de la soi, fiindca eu am pus calciu/ praf de coji de oua destul de mult la fiecare planta cand le-am trecut in gradina si doar un soi face acel mucegai negru in varf. De altfel, acel soi nici nu-mi place la gust, este cu pulpa subtire si lemnoasa si mare, chiar foarte mare, atat ca-i galben, adica frumos :) I-am copt si nici la copt nu-s asa de buni. Acum stiu care soi o sa-l repet si care nu.
    Deci, asa...oboseala mare in excursie, dar esti mai castigata decat cei care stau tot concediu intr-un hotel si se duc la masa.Macar asa stii ca ai acoperit in 11 zile o suprafata destul de mare, aproape la picior :D
    Sa-ti priasca, draga...!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ai venit din vacanta! Asteptam povestea ei dupa ce ti se sedimenteaza bine totul. Asa patesc si eu cand ma intorc din vacanta, nu pot sa scriu imediat. Sunt curioasa de ce nu ti-a placut Parisul, eu il gasesc minunat. Si acum - problemele din gradi - e si la anu' o zi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua!

    Dupa 2 luni de vara, de ingrijit plantele dintr-un apartament de 85mp, mama considera ca era loc de mai bine, apropo de ce ati gasit dumneavoastra. Indraznesc sa va fac o recomandare, poate cat de curand aveti posibilitatea de a vizita Austria, mai ales Viena, chiar daca se apropie toamna, gradinile sunt deosebite. O toamna frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Very nice pictures! I cannot read the language, but i know its romanian. Romania is a nice country!

    RăspundețiȘtergere