marți, 2 aprilie 2013

Harnicut ca o furnica

Ce sa fac... trebuie sa ma bizui pe Minitehnicus, dat fiind ca eu nu prea ma simt in apele mele... S-a apucat de sapat santurile pentru rosii si de desfacut lada cu compost. Sper ca anul asta sa fie mai mult compost decat anul trecut. Mi-a plantat si un zmeur uitat prin garaj din toamna... A pus si folia pe solar... A greblat toata gradina inca de dinainte de ninsoare si acum, dupa ce s-a topit zapada, iarba e verde si proaspata. Lalelele s-au cam pleostit, dar au crescut nestingherite sub zapada. Anul asta vor inflori si niste narcise care s-au suparat pentru ca le-am schimbat locul si trei ani m-au tratat cu indis-plictis.
Trebuie sa cumparam jardiniere noi si pamant, iar si iar pamant. Chestia asta ma innebuneste: in fiecare an cumparam pamant de milioane de lei. Se consuma, plantelor le trebuie papa. Lazile de pe terasa le completez cel putin o data intr-un an, daca nu si de doua ori. In plus ne-am mai si extins cu pervazurile alea late pe care acum ma simt datoare sa le amenajez, doar nu le-oi lasa goale! Am cumparat rozmarin, menta (poate am noroc anul asta), levantica, busuioc in toate culorile, leustean (nici asta n-a dorit sa se prinda la mine, nici macar adus ramurica, ce sa mai vorbim de seminte), marar (alt mofturos). Am si niste petunii, dar nu ele vor fi principalul. Voi pune mult busuioc, galbenele, craite. Sunt nebuna dupa craitele pitice!
Am pus si o poza cu rasadurile mele, vazute de-afara.

2 comentarii:

  1. Foarte frumoase toate si mai ales rasadurile. Felicitari lui Furnicutz ca e asa de harnicutz. Si eu sunt la capitolul cumparat jardiniere si pamant - mult pamant. Plus multe flori, ca nu am rabdare sa le seman eu. Si am vazut niste muscate atat de scumpe anul asta, de mi s-a facut rau. Auzi, 23 Lei o muscata micuta si prapadita. Maine dau o raita peste tot, poate gasesc mai ieftine. Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu gasesc pamant bun si ieftin. Mai degraba scump si prost.

      Ștergere