joi, 26 aprilie 2012

Am furat startul

Dragilor, nu sunt eu de vina! Minitehnicus a cumparat rasaduri de rosii timpurii (din cele cu mot). Nu a rezistat tentatiei cand le-a vazut asa de mari si chiar cu flori. Mi-a adus 20 de fire plus unul bonus. Asa ca ieri m-am spurcat si m-am dus cu el in piata si am luat si ardei. Doamna care le vindea mi-a spus ca unii sunt numiti "potop" (foarte productivi, din cei galbeni ascutiti la varf, din care am avut si eu anul trecut), iar ceilalti sunt grasi in trei muchii. O sa-i vedem... Rasadurile mele de ardei nu au nici 2 cm inaltime (sunt cele puse in a doua faza), asa ca nu am avut ce face. Daca mai apuc sa-i vad si pe ai mei mari, am sa le gasesc si lor un loc in gradina. Poate in spatiul de langa pomi, cand se va trece mazarea si fasolea oloaga. Vom vedea.

Ieri am muncit pe branci si le-am pus pe toate in gradina. In plus am adunat toate ridichile si am plantat altele, plus toata ceapa dintr-una dintre ladite si am pus arpagic nou.

 Ajutat si de baiatul meu mai mare, Minitehnicus mi-a pus in sfarsit si ultimele ladite, pe marginea terasei de pe garaj. Trebuie sa ma gandesc ce-o sa pun acolo. Inca nu m-am hotarat.

7 comentarii:

  1. Iulia, de ce ai scos toate ridichile deodata. le vinzi? :) Ori, vroiai sa-ti eliberezi terenul pentru ardei?
    Ce fain e la tine,totul curat, aranjat de parca nu ai lucra cu pamantul. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am invatat anul trecut ca ridichile "de luna" de-aia se numesc asa, pentru ca daca le lasi sa stea in pamant mai mult de-atat se intaresc ca piatra si incep sa usture. Acest prim rand de ridichi a stat in solarul luat de la Lidl, cel cu folia perforata. Noaptea a fost frig si gaurile alea au mai racit si aerul dinauntrul lui. De-aia ridichile au ramas mici. Trebuiau scoase acum, pentru ca stateau degeaba. Oricum, la noi se mananca repede. Ce vezi tu acolo se termina in 3 zile sigur.

      Ștergere
  2. Ce frumos arata ridichile asa insirate, parca ar fi margele pe ata :) Frumoasa si ordonata gradinuta ta. Spor la gradinareala!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ziua,
    aveti cumva idee de ce ridichiile ustura?sunt un soi lunguiet "french breakfast".am incercat sa gust cateva dar pisca (lungi cat degetul,cam moi la muscat).or fi avut prea multa apa sau or fi fost puse prea des?!P.S.am o bucatica de curte si am vrut legume bio dar nu ma pricep la agricultura.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat si eu in primul an ridichile lungi, dar si la mine usturau. Am renuntat si acum pun numai din cele rotunde de la Vilmorin. Cu un plic obisnuit insamantezi o vara intreaga. Eu nu le seman la intamplare ca apoi sa le raresc, ci le pun de la inceput distantate la 10 cm. Este arhisuficient pentru a obtine ridichi mari. Trebuie insa udate in mod constant, altfel se stramba si ustura.

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere