sâmbătă, 14 aprilie 2012

Inainte de Paste

Ei, ce sa fac si eu? Toata lumea posteaza urari de Paste, iar eu va pun la curent cu ultimele noutati. A dat Dumnezeu si Maica Domnului si, in vinerea mare, am repicat o parte din rosioare. Pana acum cel mai bine sunt negrele de Crimeea si bombonera (4 fire), trimise de prietena mea din Germania. Pastilele de cocos le-au salvat. Dintre ale mele, numai cateva fire de uriase, galbene, cherry normale si black. Mi-am zis ca trebuie sa le urnesc cumva, pentru ca rumegusul ala vandut pe post de pamant special pentru rasaduri de legume mi se pare ca nu le dadea nimic, nu avea nici un nutrient folositor cresterii. De-aia le-am pus in pahare cu pamant din gradina de la tara lui Minitehnicus (de la Buzau), ca sa isi mai traga de-acolo ceva bun. Probabil ca voi cumpara rasaduri de ardei din piata. M-am impacat cu ideea.
Intre timp, in gradina a rasarit in sfarsit mazarea. Incepusem sa-mi fac ganduri ca boabele or fi fost vechi si ca m-am pacalit. Si mai nostim este ca in sacii de pe terasa au iesit cartofii. Cei din gradina inca se mai gandesc.

Solarul ramane insa marea mea bucurie: maine o sa mancam ceapa verde culeasa dis de dimineata. Ridichile si salata sunt prea mici (a fost frig).
Din cauza ca ardeii mei si vinetele sunt intarziate rau de tot, am zis ca, pana una alta, sa folosim lazile mari, asa ca am mai pus un rand de arpagic. Trebuie sa vedeti si usturoiul:

Acestea fiind spuse, ma grabesc sa ma intorc la torturile mele (trebuie sa fac doua: unul pentru maine si unul pentru luni). Inca nu sunt hotarata ce crema sa le fac, in plus am cumparat si niste martipan ca sa le mesteresc niste decoratiuni cu oua de Paste puse peste glazura... cine stie ce-o iesi?


5 comentarii:

  1. Ti-am admirat solarul. Tare frumoase sunt legumele. M-au impresionat cel mai tare ridichile. Noi le-am pus in pamant dar abia acum rasar. Pana s-or face de salata cred ca vine Pastele urmator :)) Sarbatori fericite, Iulia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma inveseleste tare ce vad eu la tine:))Asta imi da de inteles ca se poate face agricultura si in buricul Bucurestiului:))
    hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate, se poate! Eu am dat zeci de cautari pe net cu "vegetables on balcony", "urban gardening" etc. pana m-am apucat. Cine vrea, creste rosii cherry, ardei, salata si orice verdeturi si pe balcon la bloc.

      Ștergere
  3. O, da, imi place mult ce vad la tine :) Bravo!
    Si la mine ardeii si vinetele nu cresc si se ingalbenesc de frig (noaptea sunt 10 grade in balcon),insa rosiilor le merge bine,deocamdata.
    Ridichile sunt aproape de recoltat, fain! Si ale mele incep sa faca bulb.
    HRISTOS A INVIAT!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aprecierile venite de la specialisti, mai ales de la cei care m-au inspirat pe mine intaiasi data, sunt balsam pe inimioara mea... Multumesc, Elisa!

      Ștergere