marți, 17 aprilie 2012

Prima "recolta"

Ca si anul trecut, prima recolta a constat in vreo 25 de fire de ceapa, aduse la masa in ziua de Paste. Plus inca vreo 15 culese a doua zi, pentru ca primele au avut un succes enorm si s-au topit imediat.
Ridichile sunt pe drumul cel bun. Saptamana asta incepem sa luam si din ele. Azi am stat cumintica, pentru ca inca e zi de sarbatoare, dar maine am planuri mari de tot: continuarea repicarii la rosii, rarirea si replantarea la salata verde, insamantarea fasolei urcatoare si rearanjarea rucolei deranjate de pisici.
Rosiile deja repicate sunt bine-mersi, toate drepte, toate vesele, iar cele ramase inca nerepicate s-au mai marit un pic de cand le-am adaugat pamant de la tara. Raman la parerea mea, ca pamantul cumparat de la Leroy Merlin (unguresc, special pentru rasaduri de legume) a fost o porcarie sinistra, un rumegus fara nici o valoare si infestat cu ciuperca aia ucigasa. Am vreo 6 plantute de vinete care stau la 1,5 cm inaltime de o luna!!!! Nu cresc deloc: pamantul e sterp. Ardeii sunt un esec magistral. Probabil voi cumpara rasaduri in mai. Imi pare rau, dar nu mai am ce face... In ordinea aparitiei: vinetele, ardeii, castravetii:


Mai trebuie sa iau folia de pe solar, pentru ca nu cred ca mai este necesara. In schimb trebuie sa pun pe cadrul de plastic plasa contra vrabiilor. Neaparat!

Lalelele sunt in schimb o nebunie!




Am si doua poze cu torturile mele (ornate cu oua si iepuras din martipan), dar pozele nu sunt prea reusite.

9 comentarii:

  1. Frumoasa recolta. Si probabil foarte gustoasa.
    Eu pamant pentru asaduri am folosit din ala de flori :), ordinar dar productiv. Au crescut ditamai castravetoii si azi am repicat o parte din ei ( pe seara deci nu se mai pune sarbatoarea)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase lalele, dar nici ceapa n-arata rau :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Lalelele astea au darul sa te faca sa uiti de rasaduri, sunt foarte frumoase. Lalelele mele anul asta s-au piticit - pur si simplu nu le-a crescut tulpina! Deci, una calda, una rece. Asta este viata noastra de gradinari, cu incercari, esecuri dar si mari satisfactii. Daca tu crezi si simti ca pamantul a fost de vina, in mod sigur asa este. Ieri am adunat si eu prima ceapa si primele ridichi din gradina - bineinteles, cele mai bune din lume!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai incercat sa plantezi ceva in acelasi pamant, dar in alte pahare sau alveole? Stii de ce te intreb? Pentru ca am facut si eu greseala de a cumpara aceste mini sere din Lidl. Pe langa faptul ca erau scumpe din start, dupa ce le-am folosit mi-am dat seama ca nu sunt bune de nimic si am irosit niste bani cu care puteam sa fac altceva mai bun. Nu stiu care este motivul, dar nimic din ce am plantat in ele nu a crescut asa cum trebuie. Am semanat cele mai bune seminte de rosii ale mele, cate una in alveola, in aceste mini sere. Celelalte erau deja mari si astea nici nu rasarisera. Apoi am repicat ardei si vinete in ele si asa au intepenit. N-am patit asa ceva de cand ma stiu. Si ca sa nu existe dubii, am folosit acelasi substrat la toate rasadurile (nu e acelasi cu al tau), le-am asigurat aceleasi conditii asa ca singura explicatie este ca ceva nu e in regula cu aceste alveole. Nu o sa le mai folosesc niciodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu am mai pus altceva. La mine insa nu numai in cele de la Lidl s-a intamplat, ci si in altele, mai mari, cumparate de la Indagra. Anul trecut, cand citeam pe nerasuflate blogurile gradinarilor cu greutate de pe net (eu fiind o novice), nu mai stiu cine (parca Elisa) spunea ca nu are rost sa faca altfel cu rasadurile decat cum face mereu. Ca metoda ei merge de atatia ani si o sa ramana la ea. Abia acum o inteleg. Eu am incercat sa fac mai bine decat anul trecut si pana la urma am ajuns tot la repicarea in pahare...

      Ștergere
    2. Tavitele de la Lidl nu erau gaurite!!!! Le-ai gaurit?

      Ștergere
    3. Cum sa nu le gauresc? Am muncit la toate 4, de parca nu puteau sa faca matrita aia cu gauri. Eu ma intreb ce-au patit cei ce nu au stiut sa le gaureasca, pentru ca sunt sigur ca au fost si de astia. Acum, eu nu ma plang pentru ca astea au fost doar un moft, baza era tot in tavile si paharele mele. Si ce am pierdut intr-o parte am recuperat in alta si pot sa spun, chiar daca o sa para lipsa de modestie, ca am niste rasaduri aproape perfecte. Dar o umbra de suparare tot a ramas.

      Ștergere
  5. Leroy Merlin - Gradina4 mai 2012 la 00:09

    Buna ziua,

    Am constatat ca ati avut probleme cu pamanatul special pentru rasaduri cumparat de la Leroy Merlin.

    In masura in care se poate, va invitam la sediul nostru de la magazin pentru a identifica si remedia problema. Dorim sa identificam produsul si sa il schimbam cu unul corespunzator calitativ.

    Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va asiguram ca facem tot ce ne este in putere pentru a evita aceste situatii si a avea clienti satisfacuti.

    Pentru datele de contact si adresa, va rog sa trimiteti un email la voceaclientului@leroymerlin.ro si sa cereti informatii legate de seful de produs de la gradina.

    O zi buna,

    RăspundețiȘtergere