luni, 25 iulie 2011

Campulung Muscel, un orasel de vis

Am lipsit o saptamana pentru ca am avut laptopul stricat (vechea belea cu balamalele...) si, cum toate pozele erau in el, n-am putut sa postez nimic.
Ma tin de o saptamana sa scriu despre un orasel minunat: Campulung Muscel. Am fost surprisi de frumusetea acestui oras de provincie. Parca ne parasutase cineva in timp in perioada interbelica. Arhitectura e superba, promenada de pe bulevardul principal e incredibila, iar firma vechiului palarier Mageanu, inca mai exista, desi magazinul de sub ea nu-i mai apartine. Din pacate am fost numai in trecere, dar planuim o vizita prelungita, cu sederi lungi la cafenelele si la terasele cochete pe care le-am descoperit acolo. Total diferit fata de Bucuresti, femeile sunt imbracate cochet, mai ales doamnele in etate. Pur si simplu iti sareau in ochi. Dar asta cred ca se intampla in general in orice oras de provincie. In Bucuresti lumea e mai sleampata, mai indiferenta la vestimentatie... chestie care poate fi si buna si rea, depinde cum vrei s-o iei.





2 comentarii:

  1. Într-adevăr conducera acestui oraş a făcut ca mai toată lumea să trăiască ca în sec.XIX.Cei cu funcţii în vechiul regim făcând parte din nomenclatura PCR şi Securitate au contribuit la falimentarea şi închiderea tuturor Intreprinderilor mari(excepţie CLC devenit dupa preluarea de către austrieci HOLCIM). PSD a domnit o bună perioadă în Câmpulung dar şi cei care au venit după nu au oprit căderea economică a oraşului. Centrul şi principalele vile şi monumente au scăpat de demolare şi distrugere in perioada ceauşistă dar multe dintre ele au nevoie de reparaţii, arată deplorabil chiar unele din zona centrală.Cele mai multe construcţii sunt în proprietate privată dar proprietarii nu au reuşit să strângă bani pentru reparaţii.Cămpulungul este municipiu dar fondurile europene şi finanţarea de la bugetul statului se dau de la consiliul judeţean Piteşti unde era stăpân PSD.Să nu uităm ţiganii care şi-au construit vile in zonele bune ale oraşului,se plimbă cu maşini de lux şi fac bani chiar şi intr-un oraş sărac nu se ştie cum şi nici poliţia şi autorităţile nu vor să ştie. Dacă circuli prin oraş nu se poate să nu te întâlneşti cu ei şi în caz de conflict ei vor avea întotdeauna dreptate.Este adevărat de multe ori la o primă vedere oraşul arată superb peisajele din jurul oraşului sunt minunate dar numai privit mai de departe şi fără mare atemţie.Cum spunea cineva dacă stai mai mult de o săptămână în oraş începi să te plictiseşti dar a uitat de zonele din împrejurimi mai ales cele montane care merită atenţia noastră în orice anotimp dacă avem noroc de timp bun însorit. Sunt multe pensiuni în zonă şi preţurile sunt moderate.Este de preferat să ai autoturism personal deşi mulţi tineri au făcut turism montan cu bicicleta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am uitat să spun că urmaşul faimosului pălărier Măgeanu ,un strănepot de 38 de ani pe nume Norris Măgeanu este om de afaceri în publicitate şi pilot de curse fiind amicul unor vedete de genul Catrinel Menghia şi Corina Dănilă.

    RăspundețiȘtergere